AKTUELNO

Naši poznati pevači Dejan i Saša Matić rođeni su u Drvaru, gradu u Bosni i Hercegovini, a njihov otac Zoran Matić prvi put je stao za kamere jedne televizije, te je govorio o njihovom odrastanju.

Zoran Matić, otac Saše i Dejana Matića, prvi put stao je pred kamere jedne televizije, te je tom prilikom govorio o odrastanju njegovih sinova, ali i o tome kako im je vid upropašćen, te su sada obojica, nažalost, slepi.

Kako je istakao u jednom momentu, prenosi Blic.rs, Saša i Dejan su otrovani, tj. predozirani kiseonikom.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, Tv Pink Printscreen

- Njima je upropašćen vid, predozirani su kiseonikom, oni su otrovani - rekao je u jednom trenutku Zoran, a onda se osvrnuo i na poruku lekara:

- Sreća je da nije, mogao je i mozak da nastrada.

Kada je reč o njihovoj predanosti svojim sinovima i o tome šta su sve učinili kako bi pomogli obojici, Zoran ističe da su pokušali sve što je moglo da se pokuša.

- Supruga i ja smo sve pokušali što je moglo da se pokuša.

O vaspitanju i tome koliko je i zašto bio strog Zoran govorio je u jednoj emisiji, kada nam je iskreno rekao i:

Foto: Foto: Dušan Petrović

- Ja bih bio jako nesrećan kada bih znao da vi imate kompleks zato što ne vidite.

Ekipa jedne emisije imala je priliku da sretne i sugrađane koji dobro pamte trenutke dok su Saša i Dejan živeli u Drvaru i bezbrižno se igrali na ulici.

- To su divni momci, lepa, složna braća - rekla je jedna sugrađanka Matića, dok je komšija takođe istakao kakvi su bili ali i koliko je veliku ulogu u svemu odigrao upravo njihov otac:

- Njihov otac je odigrao presudnu ulogu. Ta njegova upornost...

Komšija je sa osmehom otkrio i ko je bio kakav od braće Matić:

- Sale je bio ozbiljniji, a Dejo je bio cirkus.

Foto: E-Stock/Rajko Ristić

I Dejan i Saša su do sada mnogo puta isticali kako im u rodnom Drvaru nije bilo teško da se snalaze uprkos tome što ne vide, a to je potvrdila i njihova starija sugrađanka.

- Bili su mali, nisu videli, ali oni su nekako znali da se kreću, bili su prebistri - rekla nam je jedna starija gospođa koja se ponosi braćom Matić i kako ističe kada ih vidi na televiziji "gledam ih kao svoju decu".

Autor: Nikola Žugić