AKTUELNO

Prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, danas je, u ranim jutarnjim satima, zapaljen automobil sarajevskog repera Amara Hodžića, u javnosti poznatijeg po umetničkom imenu Buba Koreli.

Požar se desio jutros oko 03:00 sati u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu. Zapaljen je Bubin skupoceni automobil Audi Q8, piše klix.ba.

Foto: Instagram.com/bubacorelli

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, muzičar je nadležnoj policijskoj upravi prijavio da je došlo do oštećenja na njegovom automobilu, te da je vatra oštetila levi retrovizor i leva vrata automobila. O svemu je obavešteno Kantonalno tužilaštvo, koje je, kako prenosi pomenut portal, ovo delo okarakterisalo kao "izazivanje opšte opasnosti". Požar, inače, nije bio velikih razmera, tako da nije bilo intervencije sarajevskih vatrogasaca.

Osuđen na godinu dana zatvora zbog droge

Buba Koreli osuđen je 2019. godine na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a pre četiri godine zbog ovih optužbi već je bio u pritvoru.

Foto: Instagram.com/bubacorelli

- Tačno je, ali ta žalba neće biti iskorišćena zato što je zaključen sporazum o priznanju krivice. To je predmet koji je od 2014/2015. godine, to je star predmet - rekao je Bubin advokat tada, a na pitanje da li će se u izrečenu kaznu uračunati osam meseci pritvora, kazao je:

- Tako je. To se uračunava u izrečenu kaznu i preostaju ta četiri meseca. Prema našem Kivičnom pravu, postoji mogućnost da osobe koje su osuđene do godinu dana isplate kaznu. Ja pretpostavljam da će ta mogućnost biti iskorišćena. Ne znam koliko je tačan iznos. Kod nas je dan 100 maraka, oko 50 evra.

Zabranjen mu ulazak u Srbiju

Bubi Koreliju i Džali Bratu 2021. godine zabranjen je ulazak u Srbiju. Zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je, kako se pisalo, obezbeđenje, bacilo sa bine dečka u publiku, a zatim se i fizički obračunalo na njih. Ovaj događaj pokrenuo je i lavinu reakcija, a pisalo se i da je pokrenuta peticija, kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju.

Foto: Instagram.com/bubacorelli

Autor: pink.rs