AKTUELNO

Mladi vozači, ali i svetske poznate face bili su tu da uprkos vremenu, pokažu kako je ovaj zimski sport i te kako popularan.

U jubilarnoj 30. epizodi emisije „Ne znam di teram“ o ekstremnim sportovima i ekstremnoj kulturi na RED TVu i dalje smo na Kopaoniku. Predhodna epizoda bila je u znaku zagrejavanja za prvi dan Međunarodnog FIS takmičenja i Državnog prvenstva u snoubordu. Sada je voditelj i autor emisije „Ne znam di teram“ Miloš Pavlović iliti Paja Kobazz odlučio da gledaocima prikaže kako je izgledao prvi dan takmičenja i ko od bordera zna tačno kako treba da tera.

Foto: Promo

Na stazi Malo jezero napravljen je snow park, a Paja je razgovarao sa starom kajlom skejtbordinga i snoubordinga – Darkom Trnavcem, instruktorom snouborda, koji se ove godine našao u ulozi posmatrača. Darko je podelio sa Pajom da je jako srećan što na ovakvom prostoru ima dosta mladih vozača, ali i dva svetski poznata momka.

Foto: Promo

„Nekada se više vozilo srcem, nego predznanjem i treningom.“ – rekao je Darko, dok se sa Pajom prisećao starijih vremena.

Foto: Promo

Iako ove godine se na Kopaoniku ne nalazi u svojstvu takmičara, jasno je da starija garda nikako nije za bacanje – jer je Darko prošle godine čak osvojio zlatnu medalju.

Foto: Promo

Konkurencija među takmičarima ove godine bila je jača nego ikada. Prštali su trikovi, deca su neverovatno napredovala – toliko da su sudije stavili na ozbiljne muke. Sudije su naglasile da se i stil i trikovi jednako ocenjuju.

Todor Jović, poznatiji kao Tole trojka – jedan od naših najboljih vozača snouborda, pokazao je svoje umeće na dasci i zauzeo drugo mesto na Državnom prvenstvu i samim tim pokazao da sa vozačima sa Stare Planine nema šale.

Foto: Promo

Da bi ste videli kako su naredni takmičarski dani protekli – morate da ostanete i narednih nedelja uz REDTV,a do tada pred vama je u petak u 19 časova u emisiji „Ne znam di teram“ prvi dan Međunarodnog FIS takmičenja i Državnog prvenstva u snoubordu. Reprizu možete pogledati već u subotu u 13 časova na RED TVu.

Autor: S.P.