AKTUELNO

Pevačici Severini Vučković Vrhovni sud u Hrvatskoj u potpunosti je oduzeo starateljstvo nad sinom.

Milan i Severina više neće imati zajedničko starateljstvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu već će se njihov naslednik, koji će uskoro napuniti 12 godina, opet vratiti ocu. Ta odluka odmah stupa na snagu, nezavisno što je pevačica podnela žalbu, preneo je Nacional. Mnoge javne ličnosti su podržale Severinu, poput Nataše Bekvalac, Milice Todorović, Emine Jahović, Tijane Dapčević, Sofije Milošević, Seke Aleksić, Milene Radulović.

Ipak među prvima, još 2021. godine, javno, putem malih ekrana, podršku joj je pružila spisateljica Vedrana Rudan.

- Severina je najmoćnija žena u istoriji Hrvatske. Govorim o Hrvatskoj, zemlji koja postoji od 1991. Ona je definitivno najmoćnija. Ona se pokazuje, ona se prikazuje. Ona je ona. Ona je Severina, nema prezime, samo Severina! Ona je idealna meta za državu. Treba silovati Severinu - rekla je Vedrana, pa nastavila:

Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija

- I onda šalješ poruku svim ostalim ženama, koje ne mogu dostignuti taj nivo. E, ako država Hrvatska, a to sam već rekla u Srbiji, siluje Severinu, a silovala ju je, kroz sudove, kroz sudske odluke, kroz moć, na njoj su se iživljavali hrvatsku mužjaci.

- Ja uopšte ne zameram njenom bivšem partneru, on ima pravo da se bori, jer znamo kakvi su mužjaci. Ali, država Hrvatska je nama ženama, koje nismo Severina poslala poruku - budete li se bunile, budete li tražile pravdu, budete li mislile da ćete se izboriti bilo za šta, proći ćete kao Severina - zaključila je Rudan.

Severina je tada putem Instagrama odmah podelila ove reči podrške sa svojim pratiocima, a sada je opet to uradili uz reči:

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Ne znam čime sam zaslužila njenu ljubav i zaštitu koju mi uvek pruža. Ne znamo se, ali se volimo. Oduvek sam je volela, jer joj niko nije mogao parirati u razgovoru. Ona ih sve preparira. Duhovito…da boli. Boli njena sloboda. Vedrane razvedre dan. I ganuta sam i smejem se. Samo moja majka bi bila “gora” od nje. Majku držim "na lancu" već devet godina. Umesto moje majke, naših majki, govori Vedrana. Stvarno volim što sam voljena od Vedrane.

Autor: Pink.rs