AKTUELNO

Stigla je utaja poreza!

Nekadašnja preduzetnica i bivša zadrugarka Olja Einfalt Mihovilović, poznatija i kao Olja Vampirica, na Županijskom sudu u Splitu danas je osuđena po tri od pet tačaka optužnice i mora da vrati veliku svotu novca u roku od dve godine, jer će u suprotnom završiti u zatvoru.

Foto: Pink.rs

Preciznije, Olja je dobila 10 meseci zatvora za prvu tačku optužnice, po kojoj su ona i suprug oko 148.738 evra zadržali za sebe. Šest meseci joj je izrečeno zbog druge tačke optužnice, i to utaje poreza, oko 4.600 evra na štetu države, dok je na račun treće tačke - utaja poreza od oko 64.000 evra dobila šest meseci.

Izrečena joj je jedinstvena kazna od jedne godine zatvora koju neće odslužiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno delo. No, dobila je i obavezu da u roku od dve godine vrati spomenute svote.

Foto: Jelena Simonović

Još dve tačke optužnice, umanjenje stečajne mase na račun poverioca i za sporni poslovni prostor, su odbačene. Takođe, treba podmiriti i troškove postupka.

Žaliću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da ko god je u našem gospodarstvu nešto radio i pokušavao na kraju ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme - izjavila je Olja nakon presude.

Foto: RED TV

Želela bih da se promeni situacija u našem društvu... Bili smo iluzionisti, verovali da možemo, ali na kraju smo se zapetljali i napravili greške za koje nismo bili direktno krivi, ali zato ćemo se žaliti - dodala je.
Upali smo u probleme, bili u panici, pravili veliki broj nehotičnih grešaka, nismo hteli da se obogatimo, nego da spasimo radna mesta - rekla je Vampirica.

Foto: RED TV

Olja je zajedno s pokojnim suprugom Markom Mihovilovićem 2009. godine, kao član firme, kako bi sebi pribavili veliku nepripadnu imovinsku korist, uzimala novac s računa firme iako je znala da su blokirani. Delom su plaćali dobavljače, no nešto su zadržali za sebe i u poslovnim knjigama firme su to evidentirali na kontu pozajmica pa su tako oštetili kompaniju.

Autor: P.R.