AKTUELNO

Glumica Dara Čalenić (82) posle 40 godina od snimanja kultnog filma "Lude godine" progovorila je o ulozi koja ju je proslavila.

Gotovo da ne postoji čovek u Srbiji koji nekoliko puta nije gledao čuvenu "Žikinu dinastiju" u kojoj najveće legende domaće kinematografije Dara Čalenić i Dragomir Bojanić Gidra oživljavaju neprikosnovene Daru i Žiku Pavlović.

Foto: Printscreen Youtube

Svi se  sećaju Dare sa ogromnim šeširom koja nažalost posle drugog dela filma o "Žikinoj dinastiji" gine posle pada s prozora. Do tada Žika i Dara oduševljavaju svojim komičnim replikama koje i danas mnogi citiraju.

Foto: Prinskrin Youtube/Domaći Filmovi

O ovom serijalu i svojoj ulozi progovorila je glumica Dara Čalenić otkrivši neke, do sada, nepoznate detalje o ovom filmu, a kako joj je sada 82 godine, ova umetnica živi u Beogradu gde je odlučila da dočeka duboku starost nakon moždanog udara koji je doživela. Dara nije volela da daje intervjue, ovoga puta progovorila je na pitanje kako nakon toliko godina vidi sebe u ulozi Dare, ona otkiva nešto neverovatno o serijalu "Žikina dinastija":

- Nisam to ništa gledala do pre dva meseca. Dopalo mi se. Gidra i ja smo kao stvoreni za komediju, pa nije ni čudo što nas je reditelj spojio i izabrao da nosimo film. „Žikina dinastija“ je napravljen za narod, a mi smo prema sebi veoma strogi. Film se voli zbog Gidre, a malo i mene. Ne mislim da sam neka velika glumica. Gledaoce ne možete prevariti. U ovoj priči su se prepoznali obični ljudi i svako je pronašao nešto što ga zanima - iskrena je glumica za dnevni list "Kurir".

Foto: TvPink Printscreen

Čalenićeva se prisetila i kako je izgledalo snimanje filma koji često gledamo na malim ekranima uprkos činjenici da je skoro pola veka od kada je snimljen, ali i sentence:"Bobo, sine, ljubi ga majka".

-Tipična rečenica svakog roditelja. Snimanje filma pamtim po tome da je uvek bilo mnogo publike i iza kamere - rekla je filmska diva.

#Dara Čalenić

'