AKTUELNO

Pevačica predstavila jelo idealno za dane posta u kom se trenutno nalazimo.

Pevačica Maja Nikolić ovih dana uživa sa svojom porodicom. Osim što su joj dani ispunjeni pesmom, šetnjom sa psima i učenju sa sinom Lazarom, ona ne krije da neretko vreme provodi i u kuhinji. Maja se pridružila akciji portala Pink.rs u želji da našim čitaocima olakša dane koje provode u izolaciji, ali i da ideju za neko novo posno jelo budući da je u toku veliki Uskršnji post.

Foto: TV Pink Printscreen

Za brazilski pasulj potrebno vam je:

- 500, 600 grama pasulja (po potrebi i više) - nekoliko pečenih paprika - 2, 3 glavice crnog luka - 200 grama mlevenih oraha - 100 grama brazilskog oraha (U odnosu na to koliko želite da bude sočno i izdašno povećavati količinu sastojaka)

- Skuvate pasulj u vodi sa malo ulja, procedite, pa ga sipajte u pleh. Za to vreme dok se pasulj kuva, napravite pečene paprike, oljuštite ih i isečete po dužini, na dve polovine. Preko tog pasulja u plehu pospete prvo crni luk propržen u ulju, a preko toga naređate oljuštene pečene paprike. Preko opet sipate sloj pasulja, pa onda sloj obarenih suvih šljiva takođe sečenih na pola. Preko tog sloja opet ide sloj obarenog pasulja, a preko njega sloj od 200 grama mlevenih oraha. I zatim opet ide tanak sloj pasulja preko kog narendate brazilski orah. To zapeći u rerni. Sve ovo pravim odoka jer nikada ne merim da sam uzela 500, 600 grama pasulja ili više - rekla je Maja Nikolić.

Foto: Unsplash.com

Za kraj razgovora sa pevačicom pitali smo je kako provodi dane u karantinu i da li joj cela ova situacija teško pada.

Ovih dana najviše slušam muziku, pevam, šetam pored reke sa moja tri psa, provodim vreme sa sinom Lazarom u učenju. Lazar i ja radimo domaće zadatke, igramo Monopol, šah ili tablić, zanimljive geografije. Na mom Instagramu( @majanikolic_singer) sam baš nedavno objavila pesmu koju sam otpevala na italijanskom, a posvećena je Italijanima i njihovom stradanju. Jer svi smo sabraća u borbi protiv koronavirusa. Ovako stvarno uživamo jer smo u selu, tako da uživamo na svežem vazduhu. Imamo veliko dvorište, puno životinja, baštu sa povrćem kao i baštu sa cvećem. Karantin nam ne pada teško jer smo u prirodi - istakla je Maja.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Svakog dana u 19 časova novi recept

U narednim danima mnoge javne ličnosti će našim čitaocima poklanjati svoje recepte. Recepte poznatih možete pronaći na najbržem portalu Pink.rs svakog dana u 19 časova!

Autor: J.V.

#Maja Nikolić

#Recept

<
'