AKTUELNO

Isplivali mračni detalji.

Nekadašnji članovi čuvenog sastava "Novi fosili" i dalje su u svađi, a sukob između njih nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine Rajko Dujmić izbaci iz benda. Rajko je nakon toga podneo tužbu Trgovačkom sudu.

Foto: Printscreen YouTube/Croatia Records

Dve godine kasnije doneta je privremena mera kojom je odlučeno da Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago nemaju pravo da nastupaju koristeći naziv "Novi fosili" jer je Dujmić osnivač grupe i autor većine pesama.

Međutim, njih troje to nisu poštovali, zbog čega je na Fejsbuku Rajkova žena Snježana Dujmić reagovala i svima skrenula pažnju.

Foto: Printscreen YouTube/Moč glasbe nas združuje

Sanja, Marinko i Zec, bez obzira na privremenu meru koju je doneo Trgovački sud i koja je na snazi do pravosnažnosti presude, vezanu za povredu prava korišćenja imena Novi fosili, nastupaju pod imenom Novi fosili 14. 2. 2020. u Splitu - napisala je Snježana Dujmić.

Foto: Printscreen YouTube/Julian Hiti

Inače, nakon smrti Nenada Šarića koji je bio suprug pevačice "Novih fosila" i bubnjar u ovom bendu, počeli su problemi sa Rajkom Dujmićem, nakon čega je on izbačen iz grupe. On je nakon toga rekao da ga Sanja optužuje da je krivac za Nenadovu smrt, ali i da je ona potkradala bend. Povodom cele situacije oglasila se i Sanja Doležal.

Foto: Printscreen YouTube/Miroslav Ćosović

Lepo na plakatu piše da tamo nastupamo kao Sanja, Marinko i Zec. I da, piše takođe da samo izvodimo hitove grupe Novi fosili, tako da ne znam čemu ti napadi. Osim toga, pa nemamo mi veze s plakatom, nismo ga mi radili, iako nema na njemu ništa netačno. Rajko ne može da nam zabrani koncerte i izvođenje pesama, imamo na to pravo kao i drugi. On je autor muzike, a tekstopisci nam ništa ne brane, pa ne može ni on - rekla je Sanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Ono što je zanimljivo je i činjenica da su Dujmić i Sanja nekada bili u vezi, nakon čega se ona zabavljala i udala za Šarića. To je, kako se navodi, uvek bio motiv za razmirice, koje su se povećavale uvek kad bi nestalo novca.

Takođe, Rajko je početkom 2016. godine osuđen na šest meseci uslovnog zatvora jer je udario u glavu suprugu Snježanu sa kojom se pomirio krajem 2019. godine. On je u međuvremenu krenuo na psihijatrijsko lečenje, a još su u braku.

Autor: Pink.rs

#Novi fosili

'