AKTUELNO

U železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, danas je, uz rođendansku tortu i koncert iznenađenja opere Narodnog pozorišta, obeležen prvi rođendan voza "Soko", najsavremenijeg voza u regionu.

Svečanosti u stanici u Prokopu, u okviru današnjeg obeležavanja prve godišnjice od otvaranja brze pruge Beograd - Novi Sad, prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i vd. direktora železničkog preduzeća "Srbija voz" Ivan Bulajić.

Specijalno iznenađenje za putnike bio je i nenajavljeni koncert opere beogradskog Narodnog pozorišta, koji su izveli specijalno prilagođen repertoar za tu priliku.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministar Vesić je za Pink izjavio da je tokom prve godine od otvaranja, brzom prugom Beograd - Novi Sad prevezeno skoro tri miliona ljudi, ostvarena su 19.604 polaska u oba smera, od čega je voz "Soko" ostvario 19.322 polazaka.

Prema njegovim rečima, projektuje se i deo brze pruge od Beograda do Šida, koja će biti veza za Zagreb, Ljubljanu, Beč i Italiju.

"Vozovi koji prevoze putnike na ovoj deonici su za godinu dana prešli neverovatnih 1.474.969 km. Ove brojke pokazuju da se putnici, kada imaju mogućnost sigurnog, komfornog i brzog železničkog prevoza, veoma rado i lako odlučuju upravo za ovaj vid putovanja", rekao je Vesić.

Kada je reč o prihodu, istakao je da je putničkim saobraćajem na ovoj deonici preduzeće „Srbija Voz“ za godinu dana ostvarilo prihod od skoro 850 miliona dinara.

Foto: TV Pink Printscreen

Naveo je da za potrebe modernog železničkog putničkog saobraćaja razvijena i aplikacija za kupovinu voznih karata putem mobilnog telefona, za iOS i Android uređaje, koju koristi više od 120.000 ljudi i da je više od 23.000 jedinstvenih korisnika već obavilo kupovinu karata preko vebsajta www.srbijavoz.rs.

Rođendan je obeležen uz vatromet i rođendansku tortu u obliku voza "Soko", koja će biti podeljena putnicima.

#Goran Vesić

#Rođendan

#Soko

#Voz