AKTUELNO

Naša generacija sa ponosom može da kaže da je u naše vreme završen Hram zahvaljujući velikom angažovanju i želji predsednika Vučića, saopštio je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da je na poklon dobio kopiju Rešenja kojim opština Vračar odobrava Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve da može da nastavi izgradnju Hrama Svetog Save 45 godina od kako su radovi zaustavljeni.

- Juče mi je Tanja Rađenović poklonila kopiju Rešenja kojim opština Vračar odobrava Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve da može da nastavi izgradnju Hrama Svetog Save 45 godina od kako su radovi zaustavljeni. Rešenje je izdato na današnji dan pre 35 godina, 4. juna 1986. godine, a potpisao ga je Tanjin otac Slavko Vasiljević. Na rešenju se nalazi potpis blaženopočivšeg patrijarha Germana i njegova izjava “rešenje primamo i usvajamo ga bez žalbe”.

Foto: Facebook.com/Горан Весић

Verujem da ovaj dokument prvi put objavljen. Ne znam da li ga i Srpska pravoslavna crkva poseduje.

Foto: Facebook.com/Горан Весић

Na današnji dan pre 35 godina nastavljeni su radovi na izgradnji Hrama Svetog Save, a trebalo nam je toliko decenija da ga završimo. Naša generacija sa ponosom može da kaže da je u naše vreme završen Hram zahvaljujući velikom angažovanju i želji predsednika Vučića. Zato danas treba da se setimo i onih ljudi, poput Slavka Vasiljevića, koji su te 1986. godine kada je za ovaj čin trebala velika hrabrost potpišu Rešenje kojim se odobrava nastavak radova - saopštio je Vesić.

#Goran Vesić