AKTUELNO

Adam Adaktar, ponovo je šokirao javnost svojim ponašanjem. Ovog puta, samozvani "bog obrva" otišao je korak dalje, pa je, smatraju mnogi, ruglu izvrgnuo jednu od najvećih srpskih hrišćanskih bogomolja - Hram Svetog Save na Vračaru.

Kao što se može videti i na negovoj zvaničnoj Tiktok stranici, Adam je doneo carski tron na plato ispred Hrama, gde u opisu snimka piše da je "stigao tron u Hram".

Za neupućene, u pravoslavnim crkma zaista i postoji tron, koji se nalazi sa desne strane u blizini amvona, kao i u samom oltaru (najsvetijem delu crkve). Inače, carski tron služi da za vreme bogosluženja u njemu stoji ili sedi episkop, te je svaki pokušaj predstavljanja sebe u tom smislu, krajnje degutantno.

Sa snimka se može zaključiti da je u pitanju bilo neko snimanje ili fotografisanje, ali se takođe mogu primetiti i pogledi pojedinih šokiranih prolaznika kojima nije bilo jasno o čemu se radi.

Kako saznajemo od izvora sa lica mesta, nekoliko vernika koji su u tom trenutku izlazili iz bogomolje, hteli su da pozovu i policiju, duboko uznemireni scenom kojom su zatekli ispred bogomolje.

@adaktar_official

#viral #adaktar #foryoupage

♬ original sound - The God of eyebrows

Jedan od sveštenika iz Hrama i sam je bio zgrožen snimkom koji smo mu pokazali, pa je prokomentarisao ovu nebivalu i nepriličnu scenu.

- Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik. Skandal. Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena - rekao nam je on.

Autor: pink.rs