AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Osnovne škole "1300 kaplara" na Zvezdari, da će u obnovu škola u glavnom gradu ove godine biti uloženo 200 miliona evra.

Potpuna rekonstrukcija Osnovne škole "1300 kaplara" na Zvezdari biće završena do 15. marta, a u radove je uloženo 1,4 miliona evra.

„Kada pogledate školu spolja stvarno deluje divno. Pozicija ove škole, kao i okolina su predivni. Trenutno smo izuzetno zadovoljni kako teku radovi “, rekao je Radojičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, razgovarao je sa izvođačima, sa nadzorom, sa predstavnicima opštine, kao i sekretarijata, i dodaje da je dobio uveravanja da će ovaj projekat biti završen na vreme.

„Radi se o školi koja ima 3.800 kvadrata. Investicija je oko milion i 400 hiljada evra, i jedan je od većih projekata koje radimo kada su u pitanju škole u Beogradu. Radi se potpuna rekonstrukcija objekta. Skrenuo sam pažnju da nam je velika odgovornost, s obzirom da 60 godina niko ništa nije radio“, rekao je Radojičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, posebno je važno istaći da škola ima lift za decu sa posebnim potrebama.„Pravimo adekvatne uslove za sve, da mogu lakše da se obrazuju na pravi način. A deca ne gube nastavu, idu u okolne škole, njih oko 400. Međutim, morali smo to da uradimo kako ne bi gubili od nastave“, rekao je Radojičić.

#Beograd

#Rekonstrukcija

#Zoran Radojičić

#škola

'