AKTUELNO

Skandal potresa poznatu društvenu mrežu!

Internet div je obećao da će ojačati svoje protokole za razmenu podataka nakon što se saznalo o propustu .

Novi skandal sa sigurnošću podataka, u kojem je pogođeno više od pola miliona korisnika "Google+" društvene mreže, podstakao je krovnu kuću "Alphabet" da konačno donese odluku o gašenju svoje platforme za društvene medije.

Ranije ove sedmice otkriveno je da su podaci o privatnim profilima više od pola miliona korisnika prosleđeni stotinama spoljnih programera. Guglovi rukovoditelji brzo su doneli odluku da zatvore društvenu mrežu koja se već suočavala sa problemima i nije uspevala privući željeni broj korisnika, a iz kompanije su izdali i obećanje o jačanju svojih protokola za razmenu podataka.

Guglova istraga o praksi deljenja podataka s aplikacijama treće strane otkrila je ozbiljne propuste još u martu, da bi nakon najnovijih vijesti kompanija donela odluku o zatvaranju, iako ne postoje nikakvi konkretni dokazi da je neki od programera iskoristio ranjivosti sistema ili zloupotrebio podatke koji su im bili na raspolaganju na bilo koji način.

Dramatični odgovor na situaciju usledio je nakon šestomesečnog ćutanja, jer se Gugl odlučio da prećuti detalje propusta, što je The Wall Street Journal pripisao strahovima od privlačenja dodatne pažnje regulatora usred raširene debate o sigurnosti podataka nakon skandala sa Cambridge Analyticom.

Gugl s druge strane tvrdi da specifičnosti ovog propusta nisu ispunjavali kriterije kompanije za obznanjivanje vesti za javnost.

Problem sa ovom mrežom imala je izvesna Ivana I., koja zbog toga sada živi na stubu srama.

Njen provokativne fotke koje je slala svom dečku, završile na vidljivim mestima i njene "atribute" na internetu svi su mogli da vide.

Od tog trenutka saznalo se da Ivana nije bila jedina, već da su velikom broju devojaka širom Srbije i sveta osvanule fotografije ili poverljivi podaci širom interneta.

#Fotografija

#Google

'