AKTUELNO

Koliko vremena provodite na Instagramu?

Ako vas je ikada zanimalo koliko vremena provodite na Instagramu, uskoro ćete moći da saznate. Instagram testira novi element pod nazivom "uvid u korišćenje" (Usage Insight) koji će pokazati korisnicima vreme provedeno u korišćenju ove aplikacije, piše Daily Mail.

Jedna korisnica primetila je ovu aplikaciju skrivenu u Instagramovoj aplikaciji za Android. Još nije jasno hoće li praćenje vremena biti razlomljeno po određenoj metrici, poput vremena korišćenog po danu, nedelji ili mesecu.

Džejn Menčan Vong, studentkinja informatike na Univerzitetz Masačusets u Dartmautu prva je otkrila ove elemente. Primetila je niz linija koda koji je uključivao reči ‘slideout_menu_time_spent’ i ‘Usage Insights’, što bi značilo da se na tome još radi. “Budite sami svesni ili se spremite da vas posramljuju zbog ovisnosti o Instagramu”, tvitovala je Vong.

Na temelju njenog screenshot-a koji prikazuje predloženi element, korisnici će moći da otvore "Usage Insight" klikom na meni na svojoj profilnoj stranici. To će otvoriti prozor koji će korisnicima ponuditi da provere svoj arhiv, snimljene fotografije, pronađu nove korisnike koje će pratiti i, na samom dnu, dugme "Usage Insights".

Instagram je odbio da komentariše kod ali je rekao da će možda uskoro imati više informacija.

Foto: Pixabay.com

Vong je već pre tačno predvidela novine na platformama kao što su Instagram, Fejsbuk i Tviter. Tako je otkrila da Fejsbuk isprobava novo sučelje za komentare, kao i da ćete možda uskoro moći da delite svoje Instagram priče i na sestrinskoj platformi. Vong je otkrila i da ćete moći da lajkujete komentar na Instagramu pravo iz Adroidovog centra za obaveštavanje, bez otvaranja same aplikacije. Ali nije poznato hoće li i jedna od tih novina stvarno i biti unesena u aplikacije.

Objavljivanjem alata "Usage Insights" Instagram će se pridružiti rastućem popisu IT firmi koje su počele da se fokusiraju na to koliko vremena korisnici provode na internetu. Tako je prošle nedelje Gugl predstavio celu seriju novih alata za upravljanje vremenom za Android na svojoj godišnjoj I/O konferenciji za programere.

#Društvene mreže

#Instagram

#promena

'