AKTUELNO

Ima li rešenja za bol u grlu?

Bol u grlu je neprijatnost koja se prilično često javlja. Pogotovu je česta u zimskim mesecima, kako kod dece, tako i kod odraslih. Kod dece se javlja češće- i više puta godišnje, dok je kod odraslih najčešća 2-3 puta tokom godine (u zimskim mesecima više).

Šta karakteriše bol u grlu? Osećaj peckanja, grebanja, otežano gutanje- često veoma bolno, promuklost, nadražajni kašalj. Svi navedeni simptomi koji karakterišu bol u grlu mogu itekako da vam otežaju normalnu komunikaciju, i u velikoj meri utiču na kvalitet života koji vodite, da ne kažemo- mogu da vam unište dan! Jer, osim iritirane sluzokože grla, često dolazi i do otoka glasnica, pa vaš glas postaje previše grub ili slab.

Pre nego se pozabavimo rešenjem ovog problema, moramo se malo upoznati i sa uzrocima bola u grlu. U najvećem broju slučajeva uzroci bola u grlu su virusi ili patogene bakterije. Prehlade su često praćene ovim simptomima, a veoma često bol u grlu je pratilac i virusa gripa. Tradicionalna rešenja protiv bolnog grla

Razna rešenja postoje za bol u grlu. Međutim, da ne biste odmah pribegli primeni antibiotika, osvrnimo se na podjednako efikasna rešenja koje nam priroda nudi. A ona su po svojoj uspešnosti rešavanja problema bola u grlu podjednako efikasna, i možemo slobodno reći, možda i bezbednija.

Tradicionalna medicina često nudi alternative poput:

kombinacije đumbira, meda i limuna

kurkume i tople vode

jabukovog sirćeta i soli

propolisa

meda

Sigurno ste primetili da su med i propolis prilično zastupljeni u ovim alternativnim rešenjima- ima posebnog razloga za to.

Propolis za uspešno ozdravljenje grla

Da li ste znali da se med prvi put pominje kao lekovito sredstvo, još u vavilonskim i sumerskim tekstovima pisanim klinastim pismom? O medu bismo mogli mnogo pisati, međutim ono što nas zanima konkretno u slučaju bola u grlu jeste upravo njegovo antimikrobno dejstvo. U medu bakterije ne opstaju. Upravo iz razloga što med ima dokazana antimikrobna i protivupalna svojstva, treba ga ozbiljno uzeti u obzir, kao uspešnu i zdraviju alternativu ostalim lekovima koji se koriste protiv upale grla.

Propolis koji se dobija iz saća pčelinjih košnica, ima toliko jako dezinfekciono svojstvo, da ga pčele koriste u izgradnji svojih košnica, i njime dezinfikuju celu košnicu. U apotekama, na svu sreću, imamo spremno sve u Propomucil® pastilama. One su kombinacija prirodnog N-acetilcisteina, propolisa, cinka i vitamina C, koji doprinose da grlo bude zdravo.

Foto: Promo

Pastila sa ovakvom kombinacijom je obuhvatila sve najbitnije elemente koji su vam neophodni za brzo i efikasno rešenje problema: N-acetilcistein „razbija“ biofilm koji formiraju bakterije u vašem grlu, i dozvoljava antimikrobno i protiv upalno dejstvo propolisa na sve loše mirkoorganizme, dok, sa druge strane, cink pospešuje odbranu vašeg organizma jačanjem imuniteta u kombinaciji sa vitaminom C. Omogućite vašem grlu bude dobro i zdravo uz Propomucil® pastile.

Autor: Pink.rs