AKTUELNO

Kad padne temperatura i krenemo da nosimo deblju odeću, većina krene da zapostavlja negu određenih delova tela. Osim toga, tokom zimske sezone mnogi zaboravljaju da je potrebno nastaviti sa optimalnim unosom tečnosti u organizam.

Koje sve greške pravimo tokom zime?

1. Ne štitimo ruke

Starenje kože prvo se vidi na rukama, a tokom zime mnogi zaboravljaju da mažu redovno kremu za hidrataciju. Važno je da nosite rukavice, ne izlažete ruke bez zaštite hladnoći i mažete svakodnevno kreme.

2. Hidratacija

Zbog visokih temperatura, leti unosimo više vode, ali kako krene zima većina prestaje da unosi dovoljno tečnosti. Ali, ovo je velika greška. Veoma je važno da tokom cele godine unosite minimum 2 litra tečnosti. Na taj način i vaša koža će biti hidrirana.

3. Ne negujemo stopala

Kako su stopala zimi stalno pokrivena debljim čarapama i i čizmama, zaboravljamo da je potrebno da i njima pružimo potrebnu negu. Detaljno sredite pete na svakih 5-6 nedelja i ne zaboravite da s vremena na vreme mažete kreme namenjene negi kože stopala.

4. Ispucale usne

Koža usana je osetljivija i tanka, pa je potrebno nanositi zaštitna sredstva. Pre izlaska iz kuće obavezno nanesite balzam.

5. Predugo tuširanje

Predugo tuširanje vrućom vodom negativno utiče na našu kožu - na ovaj način možete narušiti sloj lipida u koži koji je zaslužan za prirodno vlaženje.

Autor: