AKTUELNO

Niko neće nikada da posumnja i da kaže da li je hirurgija dobra metoda, iako se neki slučajevi loše završe, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Vladan Jovičević, direktor Doma zdravlja West Medi.

Jovičević je rekao da je West Medic referentna ustanova za kiropraktiku u Srbiji. Dodaje da tamo trenutno radi 9 edukovanih kiropraktora, kao i da je on zvanični edukator za ovaj region.

- Praćenje i edukacija, konstantna kontrola, timsko učešće, od fizijatara, specijalista, do sprovođenja terapija, jeste neka forma koju mi iz naše kuće smatramo kao nešto neophodno u bilo kojoj analizi i tretmanu – rekao je Jovičević.

Kako kaže, ponovo se pokrenula informacija kroz medije i ja sam ponovo pokušao da reagujem i da kontaktiram sa novinarima koji su to objavljivali.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moramo da kažem da je ta informacija bila netačna. Naime, određeni čovek koga nazivaju kiropraktičarem je uradio to i to... Hoću da kaže, da taj čovek nema veze sa kiropraktikom, on je fizijatar, niti je tretman koji je sprovođen kiropraktika, i to do čega je došlo, nažalost je došlo... – rekao je Jovičević.

Kako kaže, u ovom slučaju imamo situaciju da je informacija netačna. Dodaje da to utiče na celu struku. Kako kaže, kiropraktika je zvanično priznata integrativna medicinska grana u svetu.

Foto: TV Pink Printscreen

- U razvijenim zemljama je priznata i sa strane onih koji vode statistiku po pitanju rezultata i naplaćuju osiguranje – rekao je Jovičević.

On je rekao da je stavljen u vrh lečenja nekih promena.

- Mi imamo istinu da pričamo o jednoj apsolutno sigurnoj, rezultatima bogatoj metodi koja brzo daje rezultate i nije invazivna – rekao je Jovičević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, kod raznih tipova lečenja desi se ponekad nešto da određeni praktičar bude odgovoran, ili da organizam ne odreaguje dobro.

- Niko neće nikada da posumnja i da kaže da li je hirurgija dobra metoda, iako se neki slučajevi loše završe. Pravi izbor treba da bude dobar. Kiropraktika je sigurna, zdrava i bezbolna metoda, samo treba da se sprovodi kako treba – rekao je Jovičević.

Autor: