AKTUELNO

Najvažnije je da donji veš perete u vrućoj vodi pre nošenja.

Mnogi ljudi ne menjaju donji veš dovoljno često, što može da izazove probleme sa zdravljem.

Jedna takva diskusija povela se i na društvenim mrežama, gde su korisnici otkrili posle koliko vremena oni kupuju nov donji veš i koliko uopšte na to obraćaju pažnju.

Mnogi stručnjaci kažu da veš ne bi trebalo da bude stariji od godinu dana, dok je ginekolog Čavon Momon Nelson rekao kako, ipak, ne postoji pravilo po kojem donji veš treba da se baci nakon tog perioda, ali da svakako treba da povedete računa o higijeni.

U polemici su se našli i korisnici koji su rekli da se ne sećaju kada su poslednji put kupili donji veš, te da godinama nose stari, dok se ne pohaba.

” Na fakultetu sam i imam neke iz 7. razreda.”, “Imam iste gaćice već pet godina unazad.”, “Moj najstariji par je star 16 godina.”, ” Čekaj, ovo mi niko nije rekao. Ja ih čuvam dok se ne pocepaju.”, “Imam stariji donji veš od svih ovde u komentarima”, “Ko još menja tako često”, komentarisali su korisnici na društvenim mrežama.

Stručnjaci kažu da je najvažnije da donji veš operete u toploj ili vrućoj vodi kako bi se sa njega uklonile sve bakterije. Takođe, smatra da je sasvim prihvatljivo i dobro nositi novi, pamučni i čisti veš, međutim, stari ne treba nikako bacati, ako baš ne morate.

Ipak, čini se da svi stručnjaci ne dele isto mišljenje, te da objava ove tiktokerke “pije vodu”. Specijalista za intimno zdravlje Širin Lakani je navela da istraživanje sugeriše kako zapravo treba nositi isti donji veš najviše godinu dana, a oni koji treniraju i češće.

Autor: