AKTUELNO

Direktor doma zdravlja ’’Palilula’’ Aleksandar Stojanović rekao je da na žalost brojke nisu dobre, ponovo se vraćamo na priču iz novembra, kao i da noćna ambulanta na toj opštini primi oko 100 pacijenata sa simptomima korone, a tokom dana 500.

- Neodgovorno ponašanje jednog broja ljudi, zimovanje, žurke koje su nedopustive, dovele su do toga  da se mi u poslednje vreme vraćamo na priču iz novembra – rekao je Stojanović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

-Moramo da shvatimo da kovid neće nestati da je tu oko nas i da je jedini spas vakcinacija koja ide dobrim tokom – poručuje on.

Direktor Doma zdravlja ''Savski venac'' dr Zoran Bekić ističe da ne bi rekao da je situacija katastrofalna, te da brojke kažu da mi na dnevnom nivou imamo oko 4.000 zaraženih, što je upola manje nego u novembru i decembru prošle godine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da sada treba da budemo odgovorni, ovo je onaj trenutak onaj jezičak na vagi da možemo da učinimo da se korona ne otrgne kontroli - smatra Bekić.

Kako kaže, misli da skok broja zaraženih neće usporiti vakcinaciju i da će do maja, juna biti više od dva miliona vakcinisanih.

- On neće da se zaustavi već je u mogućnosti da uspori i svako ko dobije koronu treba da pričeka nekih bar 28 dana da bi se vakcinisao, a onaj koji je posle prve doze dobio koronu, treba takođe od trenutka prestanka simptoma ili ozdravljenja da pričeka 28 dana - objasnio je Bekić.

#Srbija

#koronavirus

#vakcinacija