Priroda nam nudi lekove koji nas ne truju, već nas isceljuju i leče.
Podnositi bol je veoma teška stvar. Iako je naš prvi instinkt da se latimo lekova, da li ste znali da određena hrana može da bude veoma uspešna u otklanjanju bolova?
Bilo da smanjuje upale ili blokira signale bola, za portal MSN doktorka Martika Hiner, psiholog i nutricionista, predlaže ovih 15 namirnica kako biste se rešili bola.
Maline - sastojak koji daje boju voću smanjuje upalne bolove.
Kafa - svakodnevno ispijanje kafe izaziva glavobolje, ali povremeno pijuckanje kofeina smanjuje bolove.
Čaj od nane - ima moć da blokira signale bola, smiruje svaki bol
Đumbir - izuzetno lekovita biljka koja smanjuje bolove i upalne procese.
Crveni luk - snažan prirodni lek koji ublažuje i bolove i upale
Tofu sir - poslastica od dinstanog povrća i soje ima anti-upalne efekte
Kari - lep začin bogat gvožđem koji održava upalne enzime pod kontrolom
Crno grožđe - antioksidant bogat vitaminom C ima i anti-upalne procese
Kelj - iscedite ga ili napravite supicu od kelja smanjuje upale
Tunjevina - bogata Omega 3 masnim kiselinama veliki je izvor proteina i minerala
Autor: Pink.rs