AKTUELNO

Kako da sprečite bol u zglobovima i olakšate kretanje saznajte upravo sada.

Simptomi osteoartritisa se razvijaju polako i pogoršavaju s vremenom, i zato bi trebalo obratiti pažnju na:

·        bol u zglobovima

·        ukočenost zglobova

·        smanjenu pokretljivost zglobova

·        osetljivost zglobova

·        otečenost zglobova

·        škripanje i krckanje zglobova

Starenje, gojaznost, fizička neaktivnost, preterano opterećenje nekog zgloba, povrede i udružene reumatske bolesti dovode do razvoja degenerativnih procesa u zglobovima.

Šta znači degenerativni proces u zglobu?

Zapravo se radi o prevremenom ili ubrzanom starenju zgloba. Degenerativne promene primarno se javljaju na hrskavici a potom na koštanim delovima. Do toga dolazi kad se zaštitna hrskavica na krajevima kostiju istroši i uništava tokom vremena, pa su kosti u dodiru jedna sa drugom, što izaziva bol i ukočenost zglobova. Dolazi do smanjene pokretljivosti i otečenosti zglobova. Jutarnja ukočenost ne traje dugo i nestaje razgibavanjem. Kod 80% pacijenata preko 55 godina starosti znaci bolesti se uočavaju na rendgenskim snimcima, ali samo 15-20% ima izražene simptome.

Kako ublažiti bol u zglobovima, i kako odložiti pojavu Osteoartritisa?

EXEDOL® kapsule - superiorni Bioaktivni kompleks, sa najboljom resorpcijom i iskoristljivosti, doprinosi više nego ikad, obnavljanju hrskavice, njenoj elastičnosti i obnavljanju.

Exedol® kapsule sadrže kombinaciju prirodnih supstanci koje preporučuju svetske klinike. Hondroitin, glukozamin, SAM-e, mangan, i kompleks vitamina za zdravlje zglobova i hrskavice.

Foto: Promo/Abela Pharm

Exedol kapsule - sadrže jedinstven kod nas, biljni Hondroitin koji je najpribližniji ljudskom. Poseduje 43% veću iskoristljivost u odnosu na Hondroitin životinjskog porekla.

Exedol kapsule - uzeti 1-2 kapsule, jednom do dva puta dnevno, u zavisnosti od jačine simptoma.

Za pokret bez bola!

Autor: Pink.rs

#zglobovi