AKTUELNO

Ne brinite, jer leto nije otkazano!

1. Prvi korak: rešiti se viška tečnosti

Nagomilavanje tečnosti definitvno jeste estetski problem. Utiče na to da se osećamo teže i tromije. Višak tečnosti za sobom nosi još jedan, veoma izražen, estetski problem – celulit!

Višak vode je i zdravstveni problem, jer često ukazuje i na poremećaj rada bubrega. Višak vode je često u vezi i sa povećanim unosom i zadržavanjem toksina u organizmu.

Zato je u prvim fazama mršavljenja važno uraditi detoksikaciju organizma. Kroz izbacivanje viška vode, uvodimo polako organizam i u fazu gubitka masnoće.

Poznato je da postoje biljke čije dejstvo pomaže kod izbacivanja viška vode i toksina iz organizma, a to su: rastavić, breza, kleka i java čaj.

2. Drugi korak: ubrzati metabolizam i smanjiti osećaj gladi

Kada preskačemo obroke mi šaljemo poruku organizmu da nikad nije siguran da li će i kada ponovo dobiti „gorivo“ za preživljavanje (hranu). Organizam tada usporava svoj rad i čuva (skladišti) sve što unesemo od hrane, čak i kada je to manja količina. Još je gore, ako imamo samo jedan ili dva obilna i kalorična obroka – sve će biti uskladišteno u masno tkivo i te masnoće će se vrlo sporo razlagati i trošiti.

Foto: Promo/Herbafast

Šta da radimo kada smo u toj fazi?

Važno je da se „uobročimo“ i imamo barem 3 obroka (doručak obavezan, ručak i večera) dnevno. Na taj način šaljemo poruku organizmu da će imati redovno snabdevanje „gorivom“ i da ne mora sve da skladišti. Dajemo mu tako i signal da normalno troši tj. sagoreva ono što pojedemo.

Poželjno je da pomognemo organizmu i unosom supstanci koje pomažu sagorevanje i razgradnju masnoće. Najčešće se u ishranu dodaju namirnice koje sadrže piperine, kapsainidine i gingerol. Oni pojačavaju potrošnju energije, a smanjuju apetit.

3. Treći korak: redovan unos dijetetskih vlakana

Jedino rastvorljiva vlakna imaju snažne efekte na metabolizam. Vlakna vezuju vodu i hranljive materije, bubre i doprinose osećaju sitosti. Tako vlakna smanjuju apetit, normalizuju pražnjenje creva i doprinose smanjenju telesne težine – bez mnogo truda.

Vlakno kao što je Glukomanan ima višestruki efekat na metabolizam i imunitet. Poznato je i vlakno pod nazivom Nutriose, koje ima snažan prebiotski efekat.

4. Četvrti korak: hidratacija organizma – dovoljno, ali ne i previše tečnosti!

Dovoljan unos vode (1 – 2 litra dnevno) je važan da bi se naš metabolizam pokrenuo. Kroz tečnost lakše izbacujemo toksine iz organizma. Dovoljno vode treba unositi i da bi naš sistem za probavu mogao normalno da radi. Unos tečnosti je bitan i kada smo fizički aktivni, zbog znojenja.

5. Peti korak: vežbanje, hodanje, plivanje, fitness, boks – šta god vam se čini ok, samo se pokrenite!

Nekima fizička aktivnost teško pada, nekima ne, ali važno je da to postavimo sebi kao prioritet. Vreme neće biti izgovor, a rezultati i dobar osećaj nakon vežbanja će biti dodatna stimulacija.

Da li ste pomislili ja ovo sve ne mogu, još da odmah sve to započnem – nema šanse!

Verujte da je moguće, ali morate biti odlučni i rešeni da se pridržavate svih navedenih koraka do kraja!

Foto: Promo/Herbafast

Kako najlakše sprovesti sve ove korake?

• Prvi korak započinjemo sa Herbafast detoxom, koji doprinosi eliminaciji viška vode iz organizma. Već prvih dana primene su primetni rezultati. Preporuka je da detox faza traje između 10 dana i 4 nedelje

• Drugi korak nastavljamo primenom kapsula Herbafast Lady, koje doprinose ubrzavanju metabolizma, razgradni masnoća i smanjenju apetita,

• Treći korak sprovodimo primenom proizvoda Herbafast fiber – najukusnija vlakna sa aromom jagode, limuna ili čokolade, koja će obezbediti apsorpciju ugljenih hidrata i masnoća i obzbediti njihovo postepeno oslobađanje, čime nivo šećera u krvi čini konstantnim i sprečava nagle osećaje gladi. Pritom reguliše normalnu probavu i dodatno doprinosi boljem imunitetu organizma.

• Četvrti korak ne smemo da zaboravimo! Olakšaćemo redovan unos tečnosti, ako uvek uz sebe imamo flašicu vode – na radnom stolu, u fitness klubu, u parku…

• Peti korak će nam podržati Herbafast akademija , u okviru koje ćete dobiti plan ishrane i vežbanja kao podršku i pomoć

Izgovora više nema, samo je potrebno malo dobre volje i discipline – požurite i poručite svoj paket jer uskoro možete ostati bez viška kilograma!

Foto: Promo/Herbafast

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

<
'