AKTUELNO

Ovaj orašasti plod mora da se nađe na vašoj trpezi

Istraživanje koje je sprovelo Američko udruženje kardiologa je dokazalo da konzumiranje orašastih plodova, a naročito badema ima pozitivne efekte za zdravlje čitavog organizma. Redivni konzumiranje ove grickalice smnjuje šanse za dobijanje kardiovaskularnih oboljenja.  

Osim ovoga, konzumiranje ovog orašastog ploda, redukuje akne na licu. Veliki broj osoba koji su se borili sa ovim problemom su zahvaljujući bademima uspeli da očiste znatno kožu. Svakodnevna konzumacija koži vraća sjaja i elestičnost zahvaljujući vitaminu E koji sadrži u sebi, kao i omega 6 masnim kiselinama. 

Povoljno utiču i na osobe koje boluju od dijabetesa tipa 2, kao i na na one koji se bore sa povišenim holesterolom i šećerom u krvi. Od davnina se koristi i kod problema sa usporenim radom creva, a naročito pogoduju porodiljama. Zahvaljujući njima brže se vraća energija i sprečavaju od nastanka strija.  

Nedavni podaci istraživanja: 

U jednoj studiji koja je sprovedena na više od 2000 ispitanika je dokazano da konuumiranje poboljšava akivnost mozga, kao i pamćenje.

Nutricionisti i lekari tvrde da je potrebno samo 4 badema dnevno kako biste primetili povljan uticaj na organizam.

#Zdravlje

'