AKTUELNO

Lista imena koja su britanski roditelji davali svojoj deci u 2019. godini nedavno je objavljena, a popularan sajt posvećen vaspitanju dece sastavio je spisak najgorih među njima.

Na listi su se standardno naša imena sa slovnim greškama, ali i ona koja označavaju ljudske osobine, poput Stidljiva ili Opasan.

Sajt parents.com da su muslimanska imena u zemlji sve popularnija dok su, kako se navodi, i televizijske emisije poput "Igre prestola" u velikoj meri inspirisale Britance, pa se Kalisi našlo na petom mestu najgorih imena za devojčice.

Međutim, na listi najgorih imena za dečake, i to na visokom drugom mestu, neočekivano se našlo i jedno ime koje ima poreklo sa naših prostora.

Mnogi Britanci su svoje sinove nazvali Jugo (Yugo), verovatno jer ih je to ime zvučalo slovenski egzotično ili ih je podsećalo na vetar sa Jadranskog mora. Sajt ocenjuje da je to bio užasan izbor.

- Ko želi da njegovu voljenu bebu povezuju sa propalim proizvođačem automobila i legendarno katastrofalnim autom - objasnili su autori spiska.

#Dete

#Engleska

#Ime

'