AKTUELNO

Sve je bilo spremno za kremaciju Tajlanđanke Pinij Sopajorn (70). Obredi su obavljeni, najbliži i komšije su se pozdravili sa njom, a onda je minut pre nego što će kremacija da počne, usledio šok - "pokojnica" je bila živa.

Sopajorn (70), koja je patila je od oteklina na štitinoj žlezdi, "umrla" je u bolnici 20. oktobra. Doktorka je dozvolila njenoj porodici da odnese telo i organizuje sahranu. Naredna tri dana provela je u hladnom kovčegu, čekajući kremaciju.

A onda je njen kovčeg odnet na mesto gde je njeno telo trebalo da bude spaljeno.

Nekoliko trenutka pre nego što će postupak početi, njen muž Tavin Sopajorn (73) izvršio je tradicionalni običaj pranja lica vlažnom krpom. Tavin je tada primetio da njegova žena lagano diše i rekao da joj "oči trepere".

-Kada je prestala da diše u nedelju, stavili smo je u kovčeg i pomislio sam da je čudno što njeno telo nije ukočilo. Kupao sam je i njeno telo je i dalje bilo pokretljivo. Potom, tokom sahrane, bio sam poslednja osoba koja ju je dodirnula pre nego što je trebalo da pođe na kremaciju. Poželeo sam joj da sledeći život živi srećno, a onda sam video kako joj se oči pomeraju - objasnio je Tavin.

Njihova deca nisu verovala šta se dogodilo.

-Drago mi je što sam bio u pravu da je živa. Zagrlio sam je i pozvao svoju decu, ali oni su mislili da imam halucinacije. Međutim, morali su da mi poveruju kada ju je moja snaja, koja je doktor, pregledala i potvrdila da je živa. Puls joj je bio vrlo slab - kaže on.

Iako je bila živa nije mogla da reguje ni da razgovara. Porodica ju je hitno odvela kući, gde su je stavili pored toplog ventilatora, a stavili su joj i boce tople vode na grudi kako bi joj se povećala telesna temperatura.

#Smrt

#Život

'