AKTUELNO

Popustile mu kočnice!

U toku je debata, a zadrugari diskutuju o ravnopravnosti u muško-ženskim odnosima. Voditelj Dragan Marinković Maca dao je reč Lazaru Ćoliću Zoli.

Ja neću puno da pametujem, reći ću par rečenica samo. Između žena i muškaraca ne postoji, ne zato što ne treba, nego danas žena kao žena se gleda, kao ovo što je Marko navodio. Šta god žena da uradi, osudićemo je više nego muškarca. Ako muškarac ustane i uvredi nekog neće dobiti osudeo kao što će dobiti žena, što je po mom razmišljanju pogrešno. Jednakost treba da bude, jer ne treba da se ugledamo samo na mamu, nego i na mamu i tatu. Smatram da je pogrešno i da je sve otišlo u kontra smeru. Žene se prema nama ponašaju kao muškarci, a mi kao žene. Muškarci jedva ostanu s' glavnom na ramenima, sve se zamenilo i žene su previše sebi dalo za prvo. Muškarci nisu ostali na nivou na kome treba, i pretvorili su se u žene, kao da su se zamenili polovi. Uvek treba da se zna ko je muško, a ko žensko. Postoje stvari gde treba žena da dominira, a kod nas se zamenilo, jer mi tako namećemo - pričao je Zola.

Foto: TV Pink Printscreen

Reč je dobio Mensur Ajdarpašić.

Slažem se da treba muškarac i žena da imaju podjednaka prava, ali zavisi kako gledamo. Ja na žene gledam kao nešto posebno, što treba da se čuva. Smatram da su njihovi postupci teži nego naši, ali to ne znači da mi imao veća prava. Gledajući pove žene doživljavam iz dana u dan, ali imam razumevanja za okolonu u kojoj se nalazim, doživljavam razočarenja sagledajući ih. Nema više tog obostranog poštovanja. Bojim se da na pogrešan način žene tumače poštovanje i ljubasnost, kao i prisutnost kad su žena prema muškarcima u situacijama. Ja sam izašao iz odnosa u kome sam bio, iz određenih razloga. Kad je osoba pored mene (Ana) bio sam prisutan u tom odnosu i dao sam mu na pažnji, hteo sam da upoznam osobu sa kojom sam bio. Osoba je sebi dala za pravo da pomisli, ne znam da li je zaista mislila ili je htela da se igra, pomislila je da se igram sa njom, a njeno opravdanje je inat ili da smam se ja igrao sa njom - pričao je Mensur.
Da li ti je jednakost u polovima da ono što sebi dozvoliš može i drugom da se desi? - pitao je Maca.
Sve je od osobe do osobe, da li želi to ili ne, a kako bih ja reagovao to je drugo pitanje. Mi možemo sve što hoćemo i one mogu sve što hoće. Meni je jasno, a vi ne razumete - nastavio je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Ti odobravaš to što je ona uradila. Da li ti i tvoj karakter odobravate to što ona radi? - pitala je Irma.
Vi ste svi pametniji od mene, pa pričajte - pobesneo je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: A. N.