AKTUELNO

Ovo ih je zanimalo.

Počela je emisija "Praznik za stomak". Iako je pozvan u večerašnju emisiju "Amidži šou", Bora Santana je odlučio da sa Matorom i Čorbom ipak odradi skraćeno izdanje popularne kulinarske emisije, u kojoj su ovo dvoje zadrugara spremali picu. Kako se bliži Vaskrs, Boru je zanimalo da mu Čorba ispriča nešto više o običajima na Kosovu i Metohiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Mene zanima kako slavite Vaskrs u enklavama, da li je tradicija ostala ista - pitao je Bora.
Mi se mnogo radujemo tom prazniku, nedelja, Uskrs, jaja, okuplja se porodica. Što se tiče Velikog petka, ako neko ne može da ispoštuje ceo post, posti poslednju nedelju ili Veliki petak. Onda se pričestimo u Gračanici ili nekom od obližnih manastira. Moja majka posti uvek ceo post. Što se tiče naše kuće, uvek smo imali taj običaj da postimo, u miru dočekamo taj petak, da bude nekako u miru. Što je specifično kod nas dole, da odemo svi u crkvu i svi kupimo nove stvari i šetamo ulicama u novim stvarima. Tad svi kupujemo nove stvari i to zovemo Veligdan - govorio je Čorba.

Foto: TV Pink Printscreen

Ima mnogo kafana, muzičara, veselje, konstantno je veselje. Uskrs je baš poseban praznik za nas. Obučemo se, izađemo, nema nas po ceo dan, lepo se provedemo. Videćete kada dođete kod mene - istakao je reper.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.