AKTUELNO

Obrazlažući predlog rebalnsa, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su prihodi veći zahvaljujući porezu na zarade.

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su danas rebalans gradskog budžeta, kojim su predviđeni prihodi od 105,8 milijardi dinara, što je za oko dve milijarde više u odnosu na prethodno predviđene prihode od 103,7 milijardi dinara. Obrazlažući predlog rebalnsa, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su prihodi veći zahvaljujući porezu na zarade, većim doprinosima za gradsko građevinsko zemljište, ali i dobiti gradskih preduzeća.

Istovremeno, ukazao je da se povećava budžet za socijalna izdvajanja, koji će sada iznostiti 6,5 milijardi dinara, da su predviđena sredstva za subvencionisanje boravka dece u vrtićima, kao i za porodilje. Vesić je rekao da je budžet realan i restriktivan, ali i u uravnotežen, te naveo da je dug zatečen od prethodne gradske vlasti bio 1,2 milijarde evra, kao i da je 2009. godine, primera radi, osnovni budžet predvideo 71 milijardu dinara prihoda, a rebalans 67 milijardi dinara.

#Novac

'