AKTUELNO

Fakultet za kulturu i medije pri Megatrend univerzitetu uveo je novi smer koji će startovati od jeseni i to za zvanje diplomirani di džej. Ova informacija izazvala je burne reakcije di-džejeva, a prema rečima rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića ovo je prvi put da se uspostavljaju akademsko-univerzitetske studije u području di-džejinga.

Jovanović je gostujuću emisiji “Novo jutro” na Televiziji Pink reakao da je Megatrend uvek gledao da bude korak ispred drugih, pa su odlučili da naprave nešto čega kod nas nema, a autraktvno je u sveti i mladim ljudima ponude da se školuju u oblasti di-džejinga i nadgrade svoje iskustvo.

- Imamo osam, odnosno 10 predmeta, među kojima su planiranje i organizacija rada di-džejeva, metodologija rada di-džeja, produkcija i dizajin zvika, miksovanje muzike, prevencija i zaštita od narkotika, kreativno muzičko računarstvo...-naveo je Jovanović.

Kako je istakao, predavači će biti profesori koji rade na Megatrend Fakultetu za kulturu i medije.

Foto: RTV Pink

Jovanović je ukazao da bi u teoretskom, ali pre svega u praktičnom delu učestvovao Đanluka Vaki, te da su u toku pregovori sa Bobom Sinklerom i da se nada da će se sresti sa Dejvidom Getom tokom Exita.

Kako je objasnio u Americi, Engleskoj i Holandiji postoje koledži, neki nivo visoke strukovne škole, ali niko nije do sada nije uspostavio akademsko-univerzitetske studije u području di-džejinga.

Do sada je upisano 107 studenata. Jovanović ističe da se radi na tome da diploma fakulteta bude priznata kao licenca za radi di-džejeva.

Rektor Megatrenda je istakao da univerzitetska naučna zajednica nije reagovala tako loše i da su više odreagovali na društvenim mrežama di-džejevi.

Di-džej Đuka i di-džej Manix su uzdržani po pitanju uvođenja novog fakultetskog smera, koji bi studentima doneo zvanje diplomirani di-džej i ističu da su za kariijeru u toj oblasti presudni energija, talenat i iskustvo, a ne znanje.

#David Geta | David Guetta

#Fakultet

'