AKTUELNO

Danska kompanija Kentaur zainteresovana je da u Vranju pokrene proizvodnju profesionalne radne uniforme za zdravstvo, ugostiteljstvo i prehrambenu industriju i zaposli oko 300 radnika.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže za Tanjug da bi proizvodnja mogla da počne na jesen i ocenjuje da bi to bila izuzetno velika investicija za Vranje s ozbirom na broj radnika koji planiraju da zaposle.

Naveo je da se sastao sa predstavnicima danske firme i da je dogovoreno da najpre obiđu postojeći pogon, veličine 2.000 metara kvadratnih u Industrijskoj zoni, koji investitor planira da proširi, a koji je trenutno u privatnom stečaju.

U narednoj fazi, dodao je, firma bi ušla u režim slobodne zone.

Plan je, navodi, da investitor nakon kupovine pogona uloži dodatna sredstva u opremu.

- Zaposlili bi oko 300 radnika, a plan je da na jesen ove godine krenu za proizvodnjom, odnosno u oktobru - rekao je Milenković. Kako je naveo, lokalna samouprava je ponudila sve pogodnosti koje proističu iz odluka lokalne skupštine.

To, dodaje, uključuje oslobađanje od plaćanja doprinosa za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i lokalne komunalne takse za isticanje firmi u periodu od tri godine, brzo izdavanje svih potrebnih dozvola, kao i mogućnost investitoru da koristi mere u skladu sa lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Vranja za 2018. godinu.

#Uniforma

#Vranje

'