AKTUELNO

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci" danas je optuženi Miloš Andrijević iz Kraljeva, koji je nedavno izručen iz Holandije, negirao je da je bio član ove grupe.

Andrijević je danas prvi put doveden u sud od sprovođenja u Srbiju 9. avgusta, a optužnicom se tereti da je po nalogu vođa ove grupe Nikole Vušovića i Uroša Piperskog, platio optuženom Nikoli Kačareviću 6.000 evra za ubistvo Aleksandra Šarca.

On je danas rekao da nije kriv, te da ne poznaje optužene i da Kačarevića nikada u životu nijje video, te nije mogao ni da mu preda novac, a dodao je i da nije koristio telefon sa kriptovanom aplikacijom "Skaj".

Kačarević je optužen da je za 6.000 evra namamio svog prijatelja Šarca u tržni centar u kom je ubijen.

U sudnici je prikazan i video snimak paljenja lokala u Kraljevu koji je u vlasništvu verenika Jelene Savić rođene sestre Stefana Savića, koji je zajedno sa Lazarom Ilićem uhapšen zbog ubistva Šarca.

Pripadnici grupe se terete da su pokušali da zastraše njegovu sestru kako bi uticala na Savića da on ne priča pred sudom.Taj lokal je prema navodima iz optužnice zapalio Dejan Rutalj, koji je to danas ponovo negirao ističući da nikad nije bio u Kraljevu.

Na kraju današnjeg suđenja branioci su tražili ukidanje pritvora za nekoliko pripadnika grupe ali je sudija odbila predloge. Sledeće suđenje zakazano je za 25. septembar.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Autor: Marija Radić