AKTUELNO

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, Milica Đurđević Stamenkovski dodaje da su Kosovo i Metohija u središtu deklaracije definisani kao neotuđivi deo Republike Srbije.

„Deklaracija o zajedničkoj budućnosti Srbije i Srpske postavlja najvažnije nacionalne ciljeve srpskog naroda u 21. veku“, poručila je ministar za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da dokument, usvojen na Svesrpskom saboru, predstavlja temelj nove epohe u procesima strateškog povezivanja Beograda i Banjaluke, čiji će se značaj bolje sagledati u vremenu koje dolazi.

Đurđević dodaje da su Kosovo i Metohija u središtu deklaracije definisani kao neotuđivi deo Republike Srbije.

„Očuvanje Kosova i Metohije je zajednički nacionalni zadatak Srbije i Srpske. Kosovski zavet je ugaoni kamen našeg identiteta“, kazala je Đurđević, navodeći da se u tekstu deklaracije insistira na punom izvršenju Rezolucije 1244.

Ministar za brigu o porodici ističe da se u deklaraciji Svesrpskog sabora ističe i očuvanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

„Naš cilj je da nas ima, da nas bude – sa obe strane Drine. I da naše jedinstvo niko ne može da poruši“, zaključuje Đurđević.