AKTUELNO

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je pušten u rad Centar za obezbeđenje i nadzor proizvodnje u toj termoelektrani i u termoelektranama "Kolubara"i "Morava", kao i u Železničkom transportu.

- Kontrolni centar sadrži 194 kamere u proizvodnim objektima i 32 na železničkim objektima i u njega je uloženo 65 miliona dinara, a poboljšanje obezbeđenja i nadzora je bila naša obaveza zbog važnosti tih objekata - rekao je novinarima vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

Grčić je istakao da je bilo otpora uvođenju video-nadzora, najviše na komandama blokova koji su "srce" upravljanja proizvodnjom termoelektrana koje daju više od 50 odsto struje u Srbiji.

- Od radnika na komandama blokova posebno tražim budnost u svakom momentu, a uskoro će se obaviti i razgovor sa 130 portira kako bi im se objasnilo kakav objekat čuvaju - kazao je on.

Zloupotrebe se, prema njegovim rečima moraju sprečiti na svakoj kapiji jer se često desi da radnik samo ukuca karticu da je na poslu, rekao je Grčić i upozorio da za takve "neće biti mesta u firmi".

Dodao je da su u EPS-u pokrenute velike investicije i da će za nekoliko dana početi remont bloka A4 u TENT-u gde je počelo "odsumporavanje", a gotovi su projekti za remonot blokova A1 i A2.

#Elektroprivreda srbije

#Milorad Grčić

'