AKTUELNO

Otvorio dušu!

Frontmen grupe “Crvena jabuka” kaže da na koncertima više nemaju goste jer među živima nisu oni sa kojima su voleli da rade.

Dražen Žerić Žera, frontmen grupe “Crvena jabuka”, jedan je od onih koji ne zove goste na koncerte, a razlog tome je jako tužan. Žera za jednu televiziju ističe da su nas napustili oni sa kojima bi delio binu, a najveća seta ga uvek uhvati na pomen Kemala Montena.

Foto: MTS dvorana

Ne zovem više goste na koncerte, svi moji dragi ljudi su mrtvi. Trebalo je da nam dođe Željko Samardžić, sa njim imamo zajedničku pesmu, ali je bio zauzet. Danas imamo mnogo koncerata gde zovu goste sa kojima ne mogu da se spoje – rekao je Žera, na čijem je beogradskom koncertu u publici bio Novak Đoković sa suprugom Jelenom.
Nismo sreli Novaka posle koncerta, tada smo se videli, imali smo sutradan koncert i on ima svoje obaveze – istakao je pevač, te se osvrnuo na trenutno najaktuelniji hit “Nekako s proleća”.
Ta pesma uvek veže za proleće, žao mi je što Kemo nije živ, uvek smo je zajedno pevali. Daje osećaj nežnosti i topline, čujem po ljudima kada pričaju da su vezani za nju. Ta ploča je prošla bolje od prve iako je nismo reklamirali, normalno se tada radilo. Pesma uvek nađe svoj put, ko je voli, doći će do njega. Nema tu pravila – rekao je Žera, i dodaje da je srećan zbog činjenice da su tu pesmu mnogi otpevali:
Kojo i ja smo ista generacija, imam taj snimak, lep je taj osećaj. Bilo mi je baš drago kada sam to čuo. Super je što pesma ima nekoliko verzija, to je dokaz da je dobra.

Foto: Printscreen YouTube/Kemal Monteno

Muzička grupa nastupa više od tri decenije, a Žera ima jednostavnu poruku za mlade naraštaje.

Nema tajne, ako hoćeš bilo čime da se baviš, moraš da znaš zanat, da budeš iskren prema sebi i ostalima. Ako gledaš koliko imaš klikova i koliko naslovnih stranica, onda nemoj da se baviš muzikom – jasan je pevač, koji smatra da rokenrol izumire.
Isti problem imaju svi gradovi bivše Jugoslavije, i da ima nekih ljudi, nisu nikome interesantni. Treba ti nešto drugo osim pesme do uspeha. Svi smo krenuli od Doma omladine u Beogradu, to je danas nemoguće. Čovek snimi jednu pesmu i ide na turneju – zaključio je Žera.

Ćerke će same birati put

Žera u braku sa suprugom Barbarom ima dve ćerke, bliznakinje Petru i Mareu (14), koje će možda krenuti njegovim putem.

One će same sebi da biraju put, deo su jednog zagrebačkog hora, idu na jedno takmičenje, pa šta im bog da. Neću ih sputavati ni u čemu. Neću ih savetovati, krećem od sebe, ko god ti da savet u mladosti, nećeš poslušati jer si buntovnik, tinejdžer – rekao je, pomalo kroz šalu, te je dodao:
Zanima ih scena, kao i svako dete, danas smo svi na ekranima, svi se snimaju.

Autor: S.Z.