AKTUELNO

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kaže da je ministar finansija Dušan Vujović jedan od najznačajnijih ministara u vladi, između ostalog i zbog toga što podržava "osnaživanje državnih sistema u zemlji".

Komentarišući izjave poslanika opozicije koji su tokom rasprave o amandmanima na predložene zakone više puta ministra Vujovća nazvali "državnim službenikom", Martinović je istakao da Vujović ima punu podršku i podsetio opoziciju da je on kao ministar finansija izabran upravo u parlamentu.

- Vama Vujoviću želim da zahvalim što strpljivo slušate komentare na amandmane koje je poslala poslanička grupa SNS. Želim da vam zahvalim zato što se vi jedan od najznačajnijih ministara u Vladi Srbije, kao ministar finansija koji je pružao podršku svemu onome za šta se zalažu poslanici SNS, a to je razvoj lokalnih smaourpave, borba protiv kriminala i korupcije, osnaženje sistema odbrane i pravosudnog sistema i svih drugih državnih sistema u našoj zemlji - naveo je Martinović.

A obraćajući se opoziciji poručio je: "Samo da kažem ovoj žalosnoj opoziciji, koja ne zna, a i vama da kažem Vujoviću - vi niste gost u skupštini, ovo nije slava, ovo je sednica skupštine i vi ste učesnik u raspravi na sednici skupštine. Vi ste ministar, a ne državni službenik, vi ste izabrani od skupštine i imate punu podršku za ono što radite".

Dodao je da želi Vujoviću puno uspeha u 2018, kao što je imao i u 2017. godini, na čemu je ministar finansija kratko zahvalio te poručio:

- Samo sam hteo da dodam da ja nisam činovnik, ja sam izabrano lice i ova skupština me izabrala i ja sam potpisao za ovim pultom treći put da sam izabrani ministar u ovoj vladi.

#Dušan Vujović

#Opozicija

'