AKTUELNO

Šesnaestogodišnji Ejden Fuči koji je ubio svoju drugaricu, čirlidersicu, Tristin Bejli (13) tako što ju je izbo 114 puta, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora pred sudom na Floridi.

On je osuđen zbog, kako je sudija naveo, bolesne "želje" da "oseti kako izgleda ubiti nekoga", prenosi Daily Mail.

Fuči koji je imao 14 godina u to vreme, priznao je krivicu za prvostepeno ubistvo koje se dogodilo u mirnom kvartu u Sent Džonsu na Floridi 2021. godine.

Porodica ubijene Tristin Bejli nije mogla da zadrži suze u sudnici.

Pošto je maloletan Fuči nije mogao biti osuđen na smrtnu kaznu i ima rok od 30 dana za žalbu na sudsku odluku. Takođe, kazna će moći da mu bude revidirana za 25 godina.

"Tristin Bejli je bila pri svesti, bila je svesna i činila je sve što je mogla da se odbrani od Fučijevog napada“, rekao je sudija Smit i dodao da je devojčica pretrpela "bolnu, užasavajuću smrt od nekoga kome je verovala".

Sudija je kazao da postoji samo "jedna odgovarajuća kazna u ovom slučaju" pre izricanja presude.

Uzeti su u obzir Fučijeve godine, mentalno zdravlje, kućni život i pisma dečakove porodice, kao i činjenica da je on bio "jedini učesnik“ i "100 odsto odgovoran za ovo ubistvo“.

Tokom izricanja presude u petak, sudija Smit je rekao da je ovo bio jedan od "najtežih i najšokantnijih slučajeva" u okrugu u kojem je učestvovao tokom svoje 16-godišnje prakse.

Sudija veruje da je Fučijevo ponašanje pre ubistva pokazalo "povišen nivo predumišljaja" i da je izgleda razumeo posledice svojih postupaka.

On je takođe rekao da je zabrinjavajuće što deluje nema motiva za ubistvo i da je ono počinjeno iz "nikakvog drugog razloga osim da bi se zadovoljila unutrašnja želja optuženog da oseti kako je bilo ubiti nekoga". '

Fuči je rekao u pismu upućenoj porodici žrtve napisao da mu je žao, a izvinio se i sopstvenoj porodici kao i bliskoj okolini.