AKTUELNO

Danima joj ne spada temperatura!

Miljana Kulić je već izvesno vreme u bolnici zbog komplikacija koje su nastale nakon operacije želuca koju je radila u Turskoj. Bivšoj rijaliti učesnici se navodno naglo pogoršalo zdravstveni stanje, pa lekari strahuju da će uskoro morati da je operišu i da je na ivici da dobije sepsu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, E-Stock/Časlav Vukojičić

Kako pišu domaći mediji, u Kliničkom centru opet je drama, s obzirom na to da Miljani danima ne spada temperatura, koja ide i do 40 stepeni, pa su doktori preduzeli sve mere i sprovode neophodne analize da bi utvrdili šta se dešava i koji je sledeći korak koji moraju da preduzmu.

- Miljana je vidno uznemirena, visokofebrilna. Stanje joj se znatno pogoršalo zbog visoke temperature, koja ide i do 40 stepeni. Uzeti su joj uzorci za testiranje na korona virus, poslata je na snimanje glave i abdomena. Specijalisti su se hitno konsultovali oko novonastale situacije, od neurologa, infektologa, hirurga do anesteziologa. Specijalisti su razgovarali o potencijalnom novom zahvatu pošto strahuju od početka sepse - otkrio je za navodno izvor iz Kliničkog centra.

Foto: Kurir

Kulićka je na antibiotskoj terapiji, a svakodnevno ima snimanja i analize krvi i urina.

- U slučaju da joj još malo skoči CRP, moraće hitno da se reaguje i da je operišu. Trenutno su započeli antibiotsku terapiju, odnosno empirijsku, bez jasnog uzorka. Zbog toga je poslata na sva snimanja. Takođe su joj uzeli i uzorak krvi za hemokulturu da bi bili sigurni da li je sepsa već nastupila, a nakon toga i urin za urinokulturu - kaže sagovornik i dodaje da su lekari svakodnevno na vezi s njenim roditeljima Sinišom i Marijom, pa ih obaveštavaju o svemu:

- Marija i Siniša non-stop zovu. Doktori su rekli da se stanje pogoršalo čim su videli da temperatura ne pada. Marija se mnogo uspaničila, odmah su rekli da treba da krenu za Beograd da bi bili tu, ali lekari kažu da još ne treba da dolaze jer Miljana ima dobar tim oko sebe.

Foto: Pink.rs, Privatna arhiva, E-Stock

Rekli su da će sve da javljaju preko telefona ako treba iz sata u sat i da svakako ne bi mogli da provode vreme s njom jer Miljana mora da se odmara tokom pauza kad daje krv i urin za analize. Stalno ima snimanja, pa joj bilo kakvo nerviranje, stres i umor ne bi iš li naruku. Kulićka bi se potresla kad bi videla roditelje da su u panici, pa je zato najbolje da zasad ne dolaze u Klinički centar.

Nakon što se Miljani stanje pogorišalo, njen dečko Nenad Macanović Bebica objavio je snimak sa njom i napisao emotivnu poruku:

- Volim te bebice najviše na svetu.

Foto: Instagram.com/nenad.macanovic

Autor: Pink.rs