AKTUELNO

Telo Mateja Periša ispraćeno je iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split.

Veliki broj građana došao je juče da pruži podršku njegovom ocu Nenadu Perišu i oprosti se od mladića koga nisu ni poznavali, ali su se svejedno svim silama molili da bude pronađen živ. Venac je stigao i od veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, a bio je napravljen je od crvenih, belih ruža i kala.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Donet je i krst sa imenom i prezimenom nastradalog Splićanina, ali mnogima je promakla urezana godina na njemu. Matej Periš se vodi kao nestala osoba od poslednjeg dana decembra 2021. godine, a njegovo telo je isplivalo iz Dunava tek nakon pet meseci, međutim, na krstu je ipak upisana godina kad mu se izgubio trag.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Zašto je doneta ovakva odluka nije poznato.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, MUP HR

DNK analizom tela, podsetimo, utvrđeno je da utopljenik, koji je u četvrtak ujutru pronađen u Dunavu na Adi Huji, hrvatski državljanin Matej Periš (27) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.