AKTUELNO

Otkako je regionom odjeknula vest da je u Dunavu, posle skoro pet meseci potrage, pronađeno telo mladog Splićanina Mateja Periša, društvene mreže preplavile su poruke njegovih prijatelja, ali i onih koji ga nisu poznavali, ali ih je priča o njegovoj tragičnoj sudbini duboko povredila.

"Voleo si vodu, voda te je odnela od nas", napisala je jedna Periševa drugarica.

"Neka te gospod nagradi vječnom radošću gdje boli i smrti više nema", "lepo spavaj anđele, imaćeš sad mir konačno. Adio kapetane...", ređaju se poruke i Periševe fotografije iz privatnog života.

Foto: Instagram.com

"Zadnja nada se ugasila. Nije se trebalo ovako završiti... Tvojoj porodici snage, a ti ljepotane počivaj u miru", glasi jedna od potresnih poruka posvećenih Mateju.

Vest da je pronađeno telo Mateja Periša pogodila je i one koji ga nisu poznavali, već su o njemu samo čitali.

Foto: Instagram.com

"Iako te nisam poznala osobno, bio si kao da te nekako poznajemo svi. Nadali smo se i verovali smo u drugačiji ishod... Gledali i pratili vijesti da bi dobili nešto dobro, ali nakon skoro pet meseci došla je baš ta vijest koju nismo htjeli da čujemo. Svoju priču na zemlji si završio..."

Foto: Instagram.com

"Mi ćemo morati pronaći reči kako to opisati.. Mirno ti more kapetane!", napisao je jedan od prijatelja Mateja Periša (27), koji, kako je naveo, nije došao sa njim u Beograd na doček Nove Godine kada se Perišu izgubio svaki trag, a koji se, nakon što je saopšteno da je telo pronađeno u Dunavu Periš, sa njim oprostio preko društvenih mreža.

Foto: Instagram.com

Prijatelj mladića objavio je nekoliko fotografija na kojima se vide njih dvojica zagrljeni na brodu na kojem su radili, u provodu, na putovanjima, na vidikovcu, ali i video snimak gde uz osmeh pevaju "Našao sam mir na drugoj strani".

Foto: Instagram.com

Objavljena jedna od poslednjih Matejevih poruka

"To će se slušati u Beogradu!" - ovako glasi jedna od poslednjih poruka koju je svom prijatelju poslao Splićanin Matej Periš, par dana pre nego što mu se u Beton Hali izgubio svaki trag.

Kako se vidi na skrinšotu prepiske na whats up-u, koju je sa "Blicom" podelio Perišev drug, vidi se da je Matej bio uzbuđen zbog dolaska u Beograd i da je jedva čekao da izlazi i veseli se.

Foto: Instagram.com

On je, svega četiri dana pre nego što je nestao, prijatelju poslao link pesme "Bekrija" uz komentar: "To će se slušati u Bg-u".

Ova fotografija danas kruži društvenim mrežama uz komentar: "E da smo barem znali..."

Podsetimo, telo Mateja Periša izvučeno je iz Dunava i prvi rezultati obdukcije potvrdili su da je u pitanju on. U crkvi svetog Ante u Beogradu danas je održana misa za Mateja Periša, te je u crkvu dopremljeno njegovo telo. Misi je prisustvovao njegov otac Nenad Periš koji je potom telo svog sina transportovao za Hrvatsku. Matej će btii sahranjen u Splitu.