AKTUELNO

Pivredna komora Srbije i Nacionalna trgovinska kuća Mađarske (NTKM) organizovaće sutra u Nišu Poslovni forum.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da se na forumu očekuje oko 170 mađarskih i srpskih kompanija, među kojima su velike firme, ali i veliki broj malih i srednjih preduzeća.

Mađarski premijer Viktor Orban došao je u dvodnenu posetu Srbiji, a vlade Mađarske i Srbije održaće sutra zajedničku sednicu u Nišu kojoj će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i Orban. Vlade Srbije i Mađarske se sastaju po treći put.

Čadež je naveo da će poseban kvalitet biznis forumu dati bilateralni razgovori koji će biti održani tokom prepodneva, uoči plenarnog zasedanja na kome će se učesnicima obratiti premijeri Srbije i Mađarske.

- Interesovanje za B2B (biznis tu biznis) susrete je zaista veliko, što najbolje govori o obostranom interesu naših poslovnih zajednica da se povezuju i unapređuju saradnju. PKS je u kontaktu sa prijavljenim kompanijama, prikupila upite za razgovore i organizovaće oko 250 pojedinačnih sastanaka privrednika, na kojima će jedni drugima predstaviti ponudu, investicione i izvozne potencijale i konkretne projekte za saradnju - rekao je Čadež.

On je izrazio uverenje da će ti sastanci u narednom periodu rezultirati ugovorima i realizacijom konkretnih poslovnih aranžmana.

S. P.

#Marko Čadež

'