AKTUELNO

Beker je proglašen krivim po četiri tački optužbe u vezi sa bankrotom.

Boris Beker (54), legendarni nemački teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, nalazi se pred zatvorskom kaznom koja bi mogla da iznosi i do sedam godina.

Foto: Tanjug AP/Alastair Grant

Beker je proglašen krivim po četiri tački optužbe u vezi sa bankrotom.

On je optužen da je, kako bi izbegao plaćanje dugova, sakrio imovinu vrednu nekoliko miliona, a među njom su bila i dva trofeja Vimbldona.

U optužbi se navodi i da je sakrio 1.130.000 miliona evra od prodaje mercedesovog salona automobila koji je imao u Nemačkoj, kao i da je nekoliko stotina hiljada funti prebacio na različite račune.

Foto: Tanjug AP/Alastair Grant

Beker, koji je viđen kako se emotivno pozdravlja sa porodicom, 2017. godine je proglasio bankrot zbog duga od više od 3.000.000 funti na imanju u Majorki, a sada mu preti sedam godina zatvora, preneli su ugledni svetski mediji.

Foto: Tanjug AP/Alastair Grant

- Sudija Debora Tejlor danas će odlučivati o budućnosti Borisa Bekera. Teniska ikona proglašena je krivom po četiri od 24 tačke pre tri nedelje. U najgorem slučaju, 54-godišnjaku sada preti kazna od sedam godina zatvora. „Bobel“ bi večeras mogao da spava u londonskom zatvoru - navedeno je na sajtu nemačkog "Bild-a".

Beker je na izricanje presude u petak stigao držeći za ruku mlađu devojku, lepu Lilijan de Karvaljo Monteiro, političku analitičarku, s kojom je u vezi od leta 2020. godine.

Jedan detalj odevne kombinacije Nemca posebno je bio zanimljiv fotoreporterima i novinarima na ostrvu.

Naime, Beker je u Sud, u Londonu gde bi trebalo da mu bude izrečena kazna, stigao noseći kravatu u tradicionalnim bojama Vimbldona.

Foto: Tanjug AP/Alastair Grant