AKTUELNO

Jedan za drugim pristižu oštećeni, njihovi advokati i branioci optuženih.

Pripremno ročište Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću koje je bilo zakazano za danas odloženo jer nije donesena odluku o zahtevu za izuzeće sudije i sudskog veća.

Pripremno ročište koje je zakazano za sutra takođe je odloženo. Suđenje je kako saznajemo odloženo na neodređeno vreme.

- Predsednik veća nas je obavestio da još nije donesena odluka po mom zahtevu za izuzeće postupajućeg tužioca i predsednika veća i predsednika Višeg suda. Odloženo je i sutrašnje ročište, o narednom termibu će nas obavestiti - rekao je Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Inače u boksu za optužene sedeli su samo optuženi koji dolaze sa slobode, Belivuk, Miljković i ostali nisu uopšte dovedeni. U delu sudnice u kom sede tužilac i advokati, bili su svedoci saradnici.

Pred početak pripremnog ročišta, bili su primetni pripadnici Žandarmerije s dugim cevima koji su raspoređeni oko zgrade.

Foto: E-Stock/Aleksa Stanković

Foto: E-Stock/Aleksa Stanković

U Specijalni sud došao Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

On je rekao da ne zna da li Apelacioni sud odlučio o izuzeću sudije, a zna da je odbijen njihov zahtev za izuzeće javnog tužioca. Takođe, Lazarević kaže da očekuje da počne suđenje.

Foto: E-Stock/Aleksa Stanković

U Specijalni sud stigao je i Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana koji je došao sa slobode u pratnji svog advokata.

Takođe prištižu i advokati optuženih i oštećenih.

Foto: E-Stock/Aleksa Stanković

Foto: E-Stock/Aleksa Stanković

Došla je i advokat Vesna Golubović, punomoćnik zastupnika porodice oštećene Jelene Veličković, žene pokojnog Gorana Veličkovića Goksija. Takođe je stigao i Vladimir Dimitrijević koji se nalazi na spisku optuženih, ali i on dolazi sa slobode.

On se maskirao kao i prošli put.

Advokat Jugoslav Tintor došao u Specijalni sud, budući da brani jednog od okrivljenih.

Tu je i advokat Nemanja Govedarica koji brani jednog od optuženih.

Foto: E-Stock/Aleksa Stanković

Podsetimo, prethodno pripremno ročište je odloženo jer je odbrana zatražila izuzeće sudskog veća koje treba da sudi kriminalnoj grupi optuženoj za pet brutalnih ubistava, kao i tužioca. O izuzeću su se izjasnili i Belivuk i Miljković, koji su takođe zatražili izuzeće.

Zahtev odbrane Belivuka po kom se traži izuzeće tužioca Mladena Nenadića, odbačen je.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja