AKTUELNO

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem. Međutim, njen otac nije verovao u to. Za "Novo vikend jutro" na Pinku sin Ratka Mladića i Anin brat je ispričao da se seća svega, kao i da nikada neće zaboraviti ovu tragediju.

Inače, Ana Bulatović, ćerka ubijenog Bate Bulatovića, pre nekoliko nedelja iznenada je umrla u svom stanu u Beogradu. Ana Mladić, ćerka Ratka Mladića, iznenada je uzela očev najdraži pištolj i ubila se. Bojana, ćerka Ivana Stambolića, poginula je u čudnoj saobraćajnoj nesreći u Budvi. Da li je reč o slučajnostima?

Foto: TV Pink Printscreen

Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, kaže kako bi mnogi pali sa stolice kada bi saznali šta stoji iza svega.

Mislim da bi mnogi pali sa stolice kada bi saznali šta stoji iza svega. Formalno, mnogi su ubijeni, a da se to vodi kao da su umrli prirodno. Ko je to vodio? I meni je dete 1993. godine umrlo posle tri dana od rođenja, ja to nikada nisam govorio - priča Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

Branislav Puhalo, prvi čovek obezbeđenja Ratka Mladića, ubeđen je da Ana nije digla ruku na sebe. Govori da je bila izuzetno dete, odličan student i da ih je sve uveseljavala.

Ja se sećam tog dana i jutra kada su Darko i njegova majka pozvali Mladića da mu saopšte tu tužnu vest. Ana je bila izuzetno dete, odličan student, jedno dete koje je non-stop uveseljavalo svog oca i sve nas, jedno dete koje nema šanse da bi ikada uradila to što propisuju. Ja ipak mislim da je pokojna Ana ubijena, na koji način, to će Bog da sudi. Službe to nikada nisu otkrile, ali sigurno je da Ana nikada ne bi podigla ruku na sebe. Ona se ponosila svojim ocem. Oni su hteli da pripišu to Ratku Mladiću, to nije tačno. Ana se sigurno nije ubila, ona je ubijena u svom stanu na Banovom brdu - govori Puhalo.

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, za Pink je rekao kako je to bio najteži trenutak u njihovim životima, kao i da nije tačno da njegov otac nije dozvolio da se uradi istraga Aninog ubistva, već obdukcija.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam pre svega sa vama jutros da bih demantovao niz neistina koje su se pojavile pre nekoliko dana u vezi Anine smrti, između ostalog da je Ratko kriv za njenu smrt. Nije to neka tajna, da su se istog dana kada je Ana ubijena, pojavile teze u Zagrebu da se ona ubila zbog grehova i zločina svog oca. Ja sam dve godine stariji od Ane. Sećam se toga, to je najteži trenutak u mom i njegovom životu. Ratko je odmah doleteo, nije tačno da je sprečio istragu Aninog ubistva, on jedino nije dozvolio da se uradi obdukcija i da se ona na taj način dodatno povređuje - rekao je Mladić i dodao:
Izvor svih tih informacija se nalazi u haškom tužilaštvu, jedna španska spisateljica napisala je roman o Ani, na čijoj je pozadini napisala da je njena sudbina nju motivisala. Ceo roman je oko toga kako je Ana oduševljena svojim ocem i kad saznaje da je on ratni zločinac, ona to ne izdržava i ubija se. Pre nego što je ona napisala taj roman, radila je u haškom tuzilaštvu, kao saradnica. Posle je objavila knjigu i profitirala. Po tome se vidi da je sistematski rad protiv Ratka Mladića decenijama trajao – ispričao je generalov sin.

Foto: TV Pink Printscreen

On je demantovao da je nakon Anine smrti Ratko postao suroviji.

Nije istina da je postao još suroviji, nije nikad bio surov, bio je izuzetan profesionalac. Vratio se na ratište i nikakva promena se u načinu izvođenja njegovog komandovanja nije primetila – poručio je Darko.

Kada je reč o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, Darko je rekao da nemaju nikakve medicinske informacije.

Nemamo nikakve medicinske informacije, imao je problema sa šećerom, sad je to nešto bolje. Mesecima je imao visok šećer. Problem sa radom bubrega je nešto što je on nama preneo, dokumentaciju nemamo – rekao je Darko.