AKTUELNO

Cela zemlja priča o Goranu Đokiću, ubijenom menjaču iz okoline Aleksinca, a predsednik udruženja menjača Borislav Grujić, ističe da je to jedno od najrizičnijih grupa u Srbiji što se tiče samog posla i odnosa prema njemu.

- Vidimo i samo šta se sve dešava. Nadamo se da će ovo stati i da se ovakve stvari više neće dešavati – rekao je Grujić.

Kako kaže, menjači koji rade ozbiljnije poslove po celoj Srbiji se poznaju, i dodaje da je svima jako žao što se to desilo.

- Sada se među menjačima uvukao strah i povećana opreznost – rekao je Grujić.

Foto: Printscreen/TV Vesti

Ističe da im je svima jako žao što se to desilo, dodaje da imaju poverenje u nadležne organe države koji će stati na put svemu ovome.

On ističe da menjači moraju sredstva sa kojim rade i sa kojim raspolažu da predaju poslovnim bankama, kao i da unesu u menjačnicu.

- To je najrizičniji deo posla, vodi se računa o tome, to nije zakonski regulisano, pa sami obraćamo pažnju kada prenosimo sredstva. Mnogo je ljudi u pratnji. Mnogi snimaju šta radimo, ali mi znamo već odakle preti opasnost – rekao je Grujić.

Foto: Printscreen/TV Vesti

Dodaje da im treba olakšati taj deo posla.

Na pitanje da li menjači žele da uštede i ne plate obezbeđenje novce i preuzimaju na sebe taj rizik, kaže da većina menjača nije u finansijskoj mogućnosti da plate taj transport.

- Malo je takvih. Većina menjača rade kao sami, to su minorne zarade, kako bi živeli i radili – rekao je Grujić.

Foto: Printscreen/TV Vesti

Kako kaže, većina menjača sklapa ugovor sa poslovnim bankama, kojima predaju svu efektivu, kako bi mogli nesmetano da rade.

Autor:

#Menjačnica