AKTUELNO

Premijer Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Kragujevcu sa radnicima Fijata koji su u štrajku od 27. juna.

Premijer Srbije Ana Brnabić  juče kasno popodne postigla je dogovor sa štrajkačima u kragujevačkom Fijatu o prestanku štajka i započinjanju pregovora.

Brnabić je na konvferenciji za novinare rekla da je razgovor sa radnicima Fijata koji štrajkuju bio uspešan i da će sutra početi pregovori sa Fijatom u Vladi Srbije.

- Zamolila sam ih za strpljenje, jer je Fijat važan za nas, važan je i za ove radnike, važan je i za Kragujevac i za kooperante, važan je i za nas kao Vladu Srbije, važan je i za ekonomiju Srbije - rekla je Brnabić.

Ana Brnabić je zahvalila radnicima i najavila da će Vlada u pregovorima učiniti sve što je u njenoj moći.

Ona je rekla da će se i sama više pozabaviti Fijatom i dodala da su radnici pokazali ozbiljnost  i razumnost.

Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je da je zadovoljan razgovorima sa premijerom i dodao da se nada da će se sutra sve dobro završiti.

Foto: Pink.rs

- Dobili smo obećanje i uveravanje da će premijer dati sve od sebe na pregovorima. Mi smo svi na istoj strani. Sindikat obustavlja štrajk i počinje pregovore - rekao je Marković.

On je dodao da očekuje brze i efikasne pregovore sa rukovodstvom Fijata.

- Ovo nije kraj. Kraj je da nam se poprave uslovi rada - rekao je Marković i dodao da nema poraženih, ali da će svakako biti nezadovoljnih.

Marković je dodao da danas neće biti štrajka u 11 časova.

Brnabić se zahvalila radnicima koji štrajkuju, jer su je pozvali da razgovaraju, jer, kako je ocenila, tako je najbolje, i samo tako se može rešiti neki problem.

Ona je dodala da su radnici pokazali hrabrost jer su odlučili da prekinu štrajk i ukazali joj poverenje.

- Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti, rekla sam da vlada kao manjinski partner ne može da garantuje šta će dobiti - istakla je premijer.

Ona je rekla da može da garantuje da će biti sve vreme uz radnike i da će zajedno pregovarati, i da će uz njih biti Vlada Srbije.

Brnabić je napomenula da će sa svojim timom, pre svega sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, insistirati da se ispuni što više zahteva sindikata.

- Videćemo šta ćemo dobiti, ali sindikati su već pobedili u tome da je Vlada tu za njih - rekla je Brnabić.

#Ana Brnabić

#Fijat

#Premijer

'