AKTUELNO

U ćeliji u kojoj boravi, posle napada na čuvare, pronađene su preteće poruke koje je Vaclavić pisao na srpskom a u kojima navodi da "će se vratiti po sve njih".

Igor Vaclavić, poznatiji kao Igor Srbin ili Igor Rus koji je pre premeštanja iz zatvora Duenas u kaznionicu u Zueri napao četvoricu zatvorskih čuvara i posekao ih keramičkom pločicom, bio je obučen u štit koji je sam napravio od časopisa i sve odeće koju je imao, prenosi španski portal Pupia.

Da podsetimo, španski mediji danima izveštavaju o napadu koji se dogodio pre suđenja za četvorostruko ubistvo, a svakog dana isplivaju novi detalji.

Povodom ovog slučaja reagovao je čak i sindikat zatvorskih čuvara.

- Vaclavić je pre napada na sebe obukao svu odeću koju je imao, a ispod nje je stavio časopise i tako napravio svojevrsan štit, kako bi sprečio čuvare da mu priđu. On ih je šutirao, udarao i sekao pločicom - prenose mediji.

Portal navodi i da je četvorica čuvara bila smeštena u bolnici.

- Pritvorenik je prebačen u Zueru, a na suđenje ga vode dvojica izuzetno krupnih čuvara, ima masku na licu, a pošto sedi u staklenom boksu mnoge je podsetio na Hanibala Lektora iz filma "Kad jaganjci uthinu" - pišu mediji.

Da podsetimo, u ćeliji u kojoj boravi, posle napada na čuvare pronađene su preteće poruke koje je Vaclavić pisao na srpskom a u kojima navodi da "će se vratiti po sve njih".

- On je i tokom napada pretio da je svako sledeće ubistvo njemu "besplatno" jer je već osuđen na doživotnu robiju zbog dva ubistva u Italiji.

#Igor Srbin