AKTUELNO

Ivica Todorić podneo je ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma.

U saopštenju, koje je potpisao Todorić, navodi se da on od 10. aprila, kada je poverenik hrvatske vlade preuzeo upravljanje Agrokorom, ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama vezanim za kompaniju.

Potpuno sam svestan da ne mogu da učestvujem i za mene je potpuno neprihvatljivo da učestvujem u bilo kakvim upravljačkim, nadžornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom sprovesti sve odluke vezane uz moja razrešenja sa svih upravljačkih, nadžornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam lično želeo da učestvujem. Nisam mogao da pretpostavim da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja da sprovede svoje odluke", piše u saopštenju.

Todorić dodaje da "nastalu situaciju vidi isključivo kao rezultat neuspelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora".

Naveo je da je od postojeće uprave čekivao da će u skladu sa Zakonom sprovesti sve odluke vezane uz njegova razrešenja sa svih upravljačkih, nadžornih i ostalih pozicija, a u čemu, kako kaže, nije želeo lično da učestvuje, prenela je Hina.

- Nisam mogao pretpostaviti da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja provesti svoje odluke. Budući da postojeća uprava nije rešila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podneo sam ostavku na mesto predsednika NO Konzuma - naveo je Todorić.

#Agrokor

#Ostavka

'