AKTUELNO

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Srbije, ostvarila je do sada najbolje operativne rezultate u prvom kvartalu 2017. tokom kojeg je prevezla 453.859 putnika, što je za osam odsto povećanje od osam odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

U istom periodu lane, naime, Er Srbija je prevezla 419.824 putnika.

Pored porasta u prevozu putnika, kompanija je zabeležila i izuzetan porast u količini prevezenog tereta, sa 1.490 tona u ovom kvartalu, što je 70 odsto više u odnosu na 877 tona prevezenih u 2016.

Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara Er Srbije (Available Seat Kilometers - ASK) dostigao je 834 miliona, što je uvećanje od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Uprkos značajnom povećanju kapaciteta, iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika porasla je na 67 odsto, što je porast sa 63,6 odsto u prvom kvartalu prošle godine.

Foto: Tanjug

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, rekao je: "Naši operativni rezultati u prvom kvartalu 2017. godine su izvanredni i odražavaju naše kontinuirane napore da unapredimo ponudu i da zahvatimo veći deo saobraćaja ka Beogradu i iz njega".

-Nastavili smo da poboljšavamo izbor i pogodnosti za naše goste time što smo uveli nove putne opcije u drugom kvartalu, tako da putnici sada mogu da unapred odaberu svoja sedišta, ili kupe dodatan prostor za prtljag ili ulaznice za naš Premijum salon - naveo je Kondić, saopšteno je iz te kompanije.

Pored uvođenja novih putnih mogućnosti, Er Srbija je značajno poboljšala svoje usluge prijave na let putem interneta. One su sada dostupne na pametnim telefonima putem bar-koda koji se može skenirati tokom bezbednosne kontrole na aerodromu, što ubrzava i olakšava procedure na aerodromu.

Nakon što se ukrcaju i let počne, putnicima koji imaju pametne telefone, tablete i laptop računare dostupan je besplatan zabavni program kroz aplikaciju Elevate Play. Usluga je dostupna na avionima erbas A319 i A320 kompanije Er Srbija, a u ponudi se nalazi veliki izbor filmova, TV serija i muzike koji se mogu besplatno puštati na mobilnim uređajima.

#Air Serbia

#Povećanje

#Putnici

'