AKTUELNO

Pretpostavlja se da je upravo ona nalazila i vrbovala Epstajnove žrtve.

FBI je uhapsio Gislejn Maksvel, bivšu devojku i saradnicu američkog finansijera i osuđivanog pedofija Džefrija Epstajna.

Ona je, prema navodima BBC-a, uhapšena u Nju Hempširu, nakon čega je negirala bilo kakvu umešanost u seksualna zlostavljanja od strane Epstajna. 

Gilejn Maksvel bila je najmlađa od devetoro dece Roberta Maksvela, medijskog tajkuna i nekadašnjeg poslanika iz redova laburista. Pričalo se da mu je baš Gilejn mezimica, pa je jednu jahtu nazvao po njoj i dao joj fudbalski klub Oksford junajted na upravljanje.

Maksvel je preminuo 1991. godine posle velikog skandala kada je otkriveno da je uzimao novac iz penzionih fondova svojih zaposlenih. Tačnije, 460 miliona dolara je bilo pronevereno, tako da je i Gilejn tada dospela u centar pažnje.

Uticaj i reputacija ove britanske porodice značajno su opali. Gilejn se preselila u SAD, a ranih 90-ih je upoznala Epstajna sa kim je počela da se zabavlja posle raskida sa jednim italijanskim bogatašem.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Gilejn uskoro Epstajnu postala dugogodišnji saradnik, osoba od poverenja i lični asistent.

Epstajn joj je kupio stan od 5 miliona dolara na Menhetnu, a redovno ga je pratila na njegovim putovanjima širom sveta. Postala je deo svetskog džet-seta, pa su je viđali u društvu Donalda Trampa i princa Endrua, svih onih koji se nalaze na spisku Epstajnovih klijenata.

Mnoge devojke tvrde da je upravo Maksvelova imala zadatak da ih vrbuje za orgijanja i masaže sa Epstajna i njegovo bogataško društvo.

Navodno, najnovije optužbe sadrže dokumente od 2.000 stranica. Virdžinija Đufre Roberts tvrdi da ju je Maksvelova regrutovala da radi kao Epstajnova maserka kada je imala svega 15 godina. Kako navodi, Maksvelova je radila kao "madam".

Iako je Epstajn tu i tamo dospevao do suda zbog optužbi za navođenja na prostituciju i seksualno zlostavljanje, Maksvelova je vodila normalan javni život, a 2010. godine je čak prisustvovala venčanju Ćelsi Klinton, ćerke Bila i Hilari Klinton.

Podsetimo, Epstajn je preminuo u zatvoru 10. avgusta prošle godine, tokom suđenja zbog trgovine seksualnim robljem.

Uhapšen je prošle godine u Njujorku, nakon optužbi da je bio na čelu mreže trgovine i zlostavljanja maloletnih devojaka. Neke su imale samo 14 godina. 

Njegova smrt okarakterisana je kao samoubistvo. 

#Džefri Epstajn

#Gislejn Maksvel