AKTUELNO

Postoji puno razloga zbog kojih se možete osećati seksualno isfrustrirani u vezi.

I mada većina misli tako, nisu svi povezane sa čarolijom među partnerima, odnosno nedostatkom iste. Možda se osećate krivima jer ste previše umorni da biste se upustili u vođenje ljubavi. S druge strane možda vam se ne dopada način na koji vaš partner inicira seks. Ili vam se jednostavno više ne dopada rutina po pitanju seksa na koju ste bili navikli.

Šta god bio razlog seksualnoj frustraciji, seksolozi tvrde da je moguće savladati date prepreke i ponovo uživati u seksu, kako dolikuje. Prvo što treba da uradite jeste da prihvatite činjenicu da su takva osećanja savim normalna i iznad svega vrlo česta. Veliki broj parova se po ovom pitanju obraća stručnjacima za pomoć, i nema mesta sramoti u svemu tome. Ako težite ka tome da pratite u stopu libido svog partnera, previše ćete sebe forsirati a to često završava u pogrešnom smeru. Ključ uspeha leži u prihvatanju problema i postupnom rešavanju.

NE KRIVITE PARTNERA

Iako se osećate isfrustrirano po pitanu seksa, ne treba da krivite svog partnera za to. Tim ništa dobro nećete postići. U pitanju ste dakle vi, i vaša osećanja. Umesto da svaljujete krivicu na partnera, razgovarajte sa njim o tome kako se osećate. Opišite mu svoja osećanja. Pričajte o tome kakav biste seks želeli. Pokušajte da to bude nakon što ste se mazili i popravili opšte raspoloženje.

DODIRUJTE JEDNO DRUGO

Ovde se ne misli na seksualni dodir već na senzualni. Ukoliko iz vaše jednačine uklonite seks, mnogo ćete manje osećati pritisak i imaćete veću želju da zagrlite voljenu osobu. Nežni dodiri koji ne vode ka seksu, mogu da budu zaista prijatni i učinkoviti.

NAPRAVITE SVOJU SEKSI LISTU

Seksolozi predlažu da napravite listu stvari u kojima zaista uživate tokom seksa. Naravno na spisku mogu i da se nađu one stvari koje do sad niste probali, a želeli biste. Nakon što se vaš partner složi sa stvarima sa spiska, predlog je da svako veče kada poželite da se mazite zavučete ruku u šešir i izvadite jednu od napisanih stvari na papiriću.

DODAJTE IGRAČKE VAŠOJ RUTINI

Najčešći razlog ženskoj seksualnoj fristraciji jeste izostanak orgazma. Zašto biste sebi to radili kada postoji čitava jedna industrija koja vredno radi na kreiranju igračaka koje vam 100% mogu obezbediti orgazam? Ako vam je potrebna dodatna stimulacija tokom seksa, osećajte se potpuno slobodno da uvrstite u akciju i neku zanimljivu igračku. Ne brinite zbog vašeg partnera, on će biti zadovoljan što se raspoloženi za seks, i neće se osećati ugroženo.

ELIMINIŠITE STRES IZ SVOG OKRUŽENJA

Stres je jedan od najčešćih uzroka za nizak libido. A kako gotovo da ne postoji osoba u savremenom društvu koja nije pod stresom, neminovno je da i seks oseća posledice. Romantična večera, maženje uz omiljeni film, mirišljave sveće i topla kupka, mogu u velikoj meri pomoći da se oslobdite stresa i sa radošću prionete na seks.

#Ljubav

#Seks

'